Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek pinigų Vilniuje paliko „Baltic Pride“ dalyviai?

Gegužės 5–9 dienomis Vilniuje vykęs seksualinių mažumų renginys „Baltic Pride“ sostinei galėjo atnešti apie 100 tūkst. litų. Tokius duomenis naujienų portalui 15min.lt antradienį pateikė Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko.
Baltic pride Vilnius 2010
„Baltic Pride Vilnius 2010“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Simonko turimais duomenimis, į Vilniuje vykusius „Baltic Pride“ renginius buvo atvykę apie 200 svečių iš užsienio. „Vadinasi, kad kiekvienas atskridęs į Lietuvą sumokėjo mokestį oro uoste. Kiekvienas dalyvis sumokėjo už apgyvendinimą Vilniaus viešbučiuose“, – sakė LGL vadovas.

Jo teigimu, daugiausia renginio svečių gyveno trijuose sostinės viešbučiuose: „Rūdninkų vartai“, „Rinno“ ir „Conti“. „Nemažai svečių tvarkė savo vizitą savarankiškai. Kai kurie buvo apsistoję viešbučiuose „Novotel“, „Radisson SAS“, – vardijo V.Simonko.

Taip pat jis užsiminė, kad organizuojant „Baltic Pride“ prireikė nemažai kitų paslaugų: autobusų, taksi, maitinimo, vertimo ir kitų paslaugų. „Ta suma (kurią iš „Baltic Pride“ uždirbo Vilnius – aut. past.) gali priartėti prie 100 tūkst. litų“, – skaičiavo LGL vadovas.

Jis pridėjo, kad Vilnius iš „Baltic Pride“ gavo ir netiesioginės naudos. „Įvykusi taiki demonstracija pagerino Vilniaus, kaip sostinės, įvaizdį ir galbūt ateityje paskatins homoseksualių piliečių keliones į mūsų šalį. Reikia pabrėžti, kad Vilnius yra nuostabus miestas, išgirdau nuostabių komplimentų. Yra kuo didžiuotis ir ką parodyti, tik reikia nusiųsti žinutę mūsų orientacijos žmonėms, kad jie čia yra laukiami“, – sakė V.Simonko.

Kaip jau buvo skelbta 15min.lt, eitynių dalyvių apsauga Lietuvai kainavo apie 180 tūkst. litų. Viešąją tvarką eitynių metu prižiūrėjo apie 500 policininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius