Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kietaviškių gausos“ nuostoliai dėl bakterijos E.coli sukeltos panikos gali siekti milijoną litų

Didžiųjų Lietuvos prekybos tinklų lentynas nugulė Lietuvoje išauginti agurkai ir pomidorai, tačiau dėl bakterijos E.coli sukeltos panikos kritus kainoms ir vartojimui augintojų tai neišgelbės nuo nuostolių.
Bakterijų kolonijos
Bakterijų kolonijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak daržovių didmeninės prekybos bendrovės „Domeina“, kuri yra vienos didžiausių Lietuvoje šiltnamių įmonės „Kietaviškių gausa“ akcininkė, vadovo Donato Montvilo, šalies didieji prekybos tinklai pradėjo daugiau daržovių pirkti iš vietos augintojų ir sumažino importą, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Nors pardavimai pajudėjo, tačiau kainos juokingos“, – tvirtinoD.Montvilas. Anot jo šiltnamininkai atiduoda produkciją pigiai vien dėl to, kad nereikėtų mokėti už neparduotų agurkų ir pomidorų išvežimą į sąvartyną.

Daržovių eksportas nebevyksta net į Latviją ir Estiją, o „Kietaviškių gausai“ jau teko sunaikinti dešimtis tonų pasenusių daržovių. D.Montvilo teigimu, „Kietuviškių gausos“ nuostoliai dėl smukusių kainų ir sumenkusio vartojimo gali siekti milijoną litų.

„Žmones išgąsdino informacija apie užkratą, todėl pardavimai mažėjo kartais. Tikimės, kad dabar prekyba atsigaus. Pirkėjai visada ieškojo lietuviškų produktų ir, manau, po šio skandalo dar labiau vertins vietines daržoves“, -sakė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Marius Busilas.

D.Montvilas prognozuoja, kad rinka į įprastines vėžes grįš tik birželio pabaigoje. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius