Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dujotekanos“ vadovas R.Stonys: kitais metais dujų kaina Lietuvai tikrai turi būti sumažinta

Kitais metais dujų kaina Lietuvai tikrai turi būti sumažinta, teigia įmonės „Dujotekana“ vadovas Rimandas Stonys.
dujos
dujos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Anot jo, Rusijos dujų milžinės „Gazprom“ kainų politika yra netiksli, nerangi ir Lietuvos valstybė tuo galėtų pasinaudoti, užsimena „Dujotekanos“ vadovas Rimandas Stonys. Pasak jo, tiesiog reikėtų pamėginti įrodyti „Gazprom“, kad jų kaina dabar yra per aukšta.

„Deja, „Gazprom“ – galbūt didelis ir nerangus – tik dabar susizgribo kaip nors koreguoti savo kainodarą. Mano žiniomis, kitais metais dujų kaina Lietuvai tikrai turi būti sumažinta ir bent jau prilygti tai, kuri taikoma Vokietijai“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė R.Stonys.

Mano žiniomis, kitais metais dujų kaina Lietuvai tikrai turi būti sumažinta ir bent jau prilygti tai, kuri taikoma Vokietijai, – interviu „Verslo žinioms“ sakė R.Stonys.

Jis tikino, kad „Gazprom“ dėl per aukštų kainų Lietuvai mėgino įtikinti ir „Dujotekana“.

„Ne kartą esame kreipęsi į juos ir nurodę, kad „Gazprom“ kainos skaičiavimo metodika, įvertinant vien naftos, mazuto kainas Lietuvoje, yra netiksli. Todėl, kad mes turime daug įvairesnę alternatyvių kuro rūšių pasiūlą“, – aiškino R.Stonys.

„Gazprom“, „Dujotekanos“ vadovo manymu, dėl aukštų kainų prarado tam tikras pozicijas Baltijos šalių energetikos rinkoje.

„Ir tai yra jų pačių kaltė. Tačiau mūsų valdžios bendravimo ultimatumais maniera vartotojams taip pat nepadeda. Nesiūlau niekam žemintis ir atsisakyti energetinės nepriklausomybės, tačiau bent jau mandagumą išlaikyti derėtų“, – sakė R.Stonys.

Jis teigė, kad Baltijos šalyse taikoma dujų kainos formulė iš esmės nesiskiria.

„Vokietijai ar Suomijai parduodamų dujų kainą lemia ne tik alternatyvių kuro rūšių kainos, bet ir daug daugiau šalutinių veiksnių. Pavyzdžiui, jeigu tiksliai žinau, su Suomija Rusija iki šiol dujomis atsiskaito už sovietmečiu pateiktus vamzdžius dujotakiui iš Jamalo į Europą. Vidutinė kaina gali būti žemesnė ir dėl ketvirtį amžiaus galiojančių sutarčių“, – aiškino „Dujotekanos“ vadovas.

Jis nenorėjo sutikti su Kauno valdžios atstovų tvirtinimais, kad sustojo Kauno termofikacinės elektrinės projektas, į kurį investavo „Gazprom“: „Darome tai, ką ir prieš metus. Galbūt lėčiau nei planavome.“

R.Stonys teigė, kad kalbant apie „Gazprom“ įsipareigojimus investuoti 400 mln. litų nutylima, jog tie įsipareigojimai galioja iki 2018 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius