Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitąmet laukiama įmonių įsigijimo sandorių augimo

Ekspertai prognozuoja, kad atsigaunant investuotojų ir kreditorių pasitikėjimui Lietuvos įmonių jungimosi ir įsigijimo rinkoje kitąmet sandorių skaičius pastebimai padidės.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Pinigai

Investicinio banko „GILD Bankers“ partnerio Šarūno Skyriaus teigimu, kitąmet sandorių skaičius šioje rinkoje dar nepasieks 2007–2008 metų piko, bet tikrai bus didesnis nei 2009 ir 2010 metais kartu sudėjus, pirmadienį rašo savaitraštis „Veidas“.

„Bankai kitąmet turėtų drąsiau finansuoti įsigijimą, tai savo ruožtu turėtų pagyvinti rinką. Be to, kaip minėta, privataus kapitalo fondai pasirengę investuoti Baltijos rinkoje apie 100 mln. eurų“, – sakė advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ vadovaujantis partneris Irmantas Norkus.

Pasak „MP Investment Bank“ filialo Baltijos šalyse vadovo Vygando Juro, kitąmet įmonių pardavimą galbūt paskatins ir kartų kaita.

„Nemažai verslininkų, pasiekusių savo veiklos viršūnę, nori atsipūsti ir perleisti verslą kam nors kitam. Teko girdėti tokių intencijų iš keleto verslininkų, bet juos sulaikydavo mažos verslo pardavimo kainos. Dabar kai kainos šiek tiek kyla, o įmonių įsigijimo baimė mažėja, gal tie žmonės sugrįš į rinką“, – tvirtino V.Jūras.

Advokatų kontoros „Sorainen“ partneris Laimonas Skibarka prognozavo, kad kitais metais jie konsultuos 30 proc. daugiau sandorių dalyvių nei šiemet.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius