Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdiečiai raginami pranešti apie turtingus pašalpų gavėjus, jau sutaupyti 2,4 mln. Lt

Klaipėdos gyventojai raginami pranešti apie pasiturimai gyvenančius, tačiau pašalpų prašančius klaipėdiečius. Per praėjusius metus dėl sumažėjusio socialinės paramos prašytojų būrio Klaipėdos miesto savivaldybei pavyko sutaupyti 2,4 mln. Lt, kuriuos norima panaudoti socialinių darbuotojų algų didinimui.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybės darbuotojai kreipėsi į gyventojus prašydami nelikti abejingais ir pranešti apie atvejus, kai piniginė socialinė parama skiriama ne tiems, kuriems iš tiesų reikėtų. „Iš tiesų informacija jau visus praėjusius metus buvo renkama, tačiau tik dabar ryžomės kreiptis į gyventojus“, - teigė savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė. 

Slepia vyrą, kuris išlaiko

Anot jos, jau pernai pasitaikė skambučių iš susirūpinusių žmonių, tikinančių, kad parama skiriama neteisingai. „Mes prašome konkrečių faktų, jei sužinome, kad vykdoma nelegali veikla, slepiamos pajamos – informuojame mokesčių bei darbo inspekcijas“, - aiškino pašnekovė. 

Buvo atvejų, kai oficialiai nedirbančios moterys prašė paramos, tačiau slėpė, kad gyvena kartu su partneriu, kuris išlaiko būstą, remia materialiai. 

Tam tikrais atvejais ketinama apsilankyti ir paramos prašytojų namuose – įsitikinti, kad žmonės iš tiesų gyvena nepritekliuje ir jiems reikia materialinės pagalbos. „Jei žmogus važinėja brangia mašina – dar nieko nereiškia. Gal jis ją pasiskolino? Gali ji tarnybinė? Smerkti išsyk taip pat nereikėtų“, - aiškino valdininkė. 

Dažniausiai, anot A.Liesytės, tokiais atvejais patys žmonės atsisako paramos, nebeprašo jos. 

Sutaupė milijonus

Praėjusiais metais Klaipėdoje ženkliai sumažėjo paramos prašytojų. 2012-aisiais piniginės socialinės paramos prašė 12,8 tūkst. klaipėdiečių. Jiems išmokėta 16,9 mln. Lt. Pernai paramos prašė 10,9 tūkst. Klaipėdos gyventojų. Jiems paskirta suma – 14,5 mln. Lt. 

„Žinoma, didžiausią įtaką darė tai, jog sumažėjo nedarbo lygis. Tarp pašalpų ir nedarbo yra tiesioginis ryšis. Išaugus nedarbui matome daugiau prašančiųjų paramos“, - aiškino A.Liesytė. Klaipėdos mieste nedarbo lygis buvo vienas mažiausių Lietuvoje – kiek daugiau nei 9 proc. 

Pašalpoms sutaupytas lėšas – beveik 2,4 mln Lt – uostamiesčio politikų bus prašoma leisti panaudoti socialinėms paslaugoms gerinti, taip pat padidinti socialinių darbuotojų darbo užmokestį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius