Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos jūrų uosto investicijose įmonės pasigenda joms svarbių projektų

Klaipėdos uosto direkcijos atnaujintame ir patvirtintame uosto investicijų programos projekte iki 2013 metų kai kurios uosto įmonės neranda, jų manymu, svarbių projektų.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų 195 mln. litų investicijų programoje krantinėms statyti ir rekonstruoti numatyta skirti 49 proc. visų planuotų lėšų. Pagal atnaujintą investicijų programos projektą kitąmet uosto investicijos savo apimtimi turėtų būti rekordinės ir siekti 333 mln.litų, o 2013 metais sumažėti iki 180 mln. litų, rašo „Verslo žinios“.

Uosto direkcija teigia, kad didžioji dalis šiemet pradedamų didelių projektų bus tęsiama kitąmet, taip pat bus pradėti laivybos kanalo gilinimo darbai, mažųjų laivų prieplaukos statyba ir kiti projektai. Tačiau uoste dirbančios įmonės nustebo programoje neaptikusios joms svarbių infrastruktūros darbų.

Uosto laivybos kanalo gilinimo ir valymo darbai kol kas numatomi iki Malkų įlankos.

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco“) pabrėžė atsidurianti keblioje situacijoje, nes išplėstas bendrovės grūdų terminalas pradės veikti jau šiemet, yra pasirašytos sutartys su klientais, o krantinės bus baigtos tik 2012 metais. „Klaipėdos Smeltė“ uosto direkcijos prašo spręsti krovinių pralaidumo per įmonę problemą ir įrengti dviejų lygių sankryžą, nes augant krovai „Begoje“, kitose įmonėse bendrovė „darosi atkirsta nuo pasaulio“. Su panašia problema susiduria ir pietinėje uosto dalyje esantis Klaipėdos konteinerių terminalas.

Vakarų laivų gamykla turima rimtų problemų Vakarų Baltijos laivų statykloje, o jų dar gali padaugėti pastačius „Begos“ prieplauką, kuri apribos galimybes remontuoti ir nuleisti į vandenį laivus. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius