-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Klaipėdos nafta“ nutraukia sutartį su „Naftos grupe“

Bendrovė „Klaipėdos nafta“ antradienį išsiuntė pranešimą, kuriuo informavo apie nutraukiamą žaliavinės naftos ir naftos produktų perkrovimo sutartį su įmone „Naftos grupė“.
„Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / 15min nuotr.

Pranešime konstatuojama, kad „Naftos grupė“ nuo praėjusių metų rugsėjo nebevykdo sutartyje numatytų krovos įsipareigojimų, todėl faktiškai sutartis yra nevykdoma. Juridiškai sutartis bus laikoma nutraukta praėjus 30 dienų po pranešimo išsiuntimo. Pranešime nurodoma, kad „Klaipėdos nafta“ siekia tinkamai įforminti ir pabaigti sutarties su „Naftos grupe“ nutraukimo procedūrą.

„Sutartis, kuria „Naftos grupei“ buvo suteiktos išskirtinės teisės vakuuminio gazolio perkrovimui, mus paskatino ieškoti galimybių tartis tiesiogiai su naftos produktų savininkais, išvengiant bet kokių tarpininkų. Praėjusių metų rezultatai rodo, kad toks veiklos būdas yra ir finansiškai naudingesnis, ir skaidresnis. Tokiu būdu didėja pasitikėjimas įmone, kuriai pavesta įgyvendinti strategiškai svarbų suskystintų dujų terminalo projektą. Be to, skaidrus veiklos modelis palengvina derybas su potencialiais bendrovės klientais“, – sakė „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Akcinės bendrovės „Klaipėdos nafta“ skaičiavimais,  nuo 2004–ųjų,  kai buvo pasirašyta sutartis tarp bendrovių, „Klaipėdos nafta“ galėjo negauti daugiau nei 40 mln. pajamų. Ši suma susidaro skaičiuojant vakuuminio gazolio krovos tarifų skirtumą, kai paslauga buvo parduodama  per tarpininką, vietoje to, kad būtų parduodama tiesiogiai.

Nutraukus sutartį bus išspręstas tarp šalių kilęs ginčas dėl šios išskirtinės teisės suteiktos „Naftos grupei“ teisėtumo.  

Šiandien „Klaipėdos nafta“ tiesiogiai bendradarbiauja su naftos produktų tiekėjais „Orlen Lietuva“, „Somitekno Ltd“, „Transchema“, „Gazprom Neft Trading GMBH“ „Litasco“ir kt. „Klaipėdos nafta“ pardavimo pajamos 2010-aisiais metais siekė 124,5 mln. litų. Valstybei priklauso 70,63 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius