-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ pernai gerino krovos rezultatus

2010-ieji AB „Klaipėdos nafta“ buvo vieni geriausių istorijoje – bendrovė pernai perkrovė 7,9 tūkst. tonų naftos produktų ir gavo 126,1 mln. litų pajamų – atitinkamai 3 ir 7 proc. daugiau nei 2009-aisiais. Pagal krovos apimtis vienas moderniausių Europoje naftos terminalų jau artėja prie teorinio krovos pajėgumo ribos.
 „Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
„Teoriškai metinis krovos pajėgumas siekia 8–9 mln. tonų ir priklauso nuo perkraunamų produktų rūšies, todėl visus metus ieškojome veiklos efektyvumo didinimo rezervų, o šiemet teks svarstyti ir plėtros galimybes. Pernai įrodėme, kad bendrovė gali dirbti be tarpininkų ir sėkmingai derėtis dėl ilgalaikių sutarčių, todėl šiuos metus pradedame ramūs – su iš esmės užpildytu užsakymų portfeliu. Tai labai svarbu, turint galvoje, kad „Klaipėdos naftai“ pavesta įgyvendinti vieną svarbiausių Lietuvos energetinės nepriklausomybės projektų – suskystintų gamtinių dujų terminalo statybą. Sustyguoti pagrindinio verslo procesai leis skirti pakankamai laiko ir jėgų itin svarbaus Lietuvai projekto įgyvendinimui “, – pažymėjo „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.
R.Masiulis informavo, kad gruodį bendrovės rezultatai kiek nukentėjo dėl žiemos šėlsmo gruodžio mėnesį, kai dėl šalčių ir itin gausaus sniego ėmė strigti naftos produktų tiekimo ir perkrovimo procesai. Vien gruodį terminalas perkrovė 661 tūkst. tonų naftos produktų ir gavo 10,9 mln. litų pajamų – atitinkamai  15 ir 11 proc. mažiau nei 2009 metais per tą patį laikotarpį. 
Pernai „Orlen Lietuva“ išliko didžiausiu „Klaipėdos naftos“ klientu, tačiau bendrovės krovos apimtys šiek tiek sumažėjo – nuo  4,72 iki 4,7 mln. tonų. Kitų klientų krovos apimtys išaugo 277 tūkst. tonų – iki 3,2 mln. tonų. Per metus bendrovė pakeitė bendradarbiavimo su tiekėjais schemą ir visiškai atsisakė tarpininkų. Tokie pokyčiai leido pagerinti finansinius rezultatus ir suteikė papildomų galimybių tariantis dėl ilgalaikių tiekimo sutarčių. 
Praėjusių metų rudenį  „Klaipėdos nafta“ pasirašė ilgalaikę sutartį su bendrove SOMITEKNO Ltd., kuri leis užsitikrinti vakuuminio gazolio krovą iki kitų metų rugpjūčio, lapkričio 22 dieną buvo pasirašyta ilgalaikė sutartis su bendrove „Gazprom Neft Trading GMBH“ dėl mazuto krovos. Bendrovė taip pat pasirašė krovos sutartis su Didžiosios Britanijos ir Rusijos koncernu TNK–BP, koncerno „Lukoil“ dukterine bendrove LITASCO S.A., Šveicarijos „Vitol“ įmone „Arkham SA“, Singapūro „Chemoil“ įmone „Baltic Fuel Inc.“ ir Šveicarijos „Mercuria Energy Trading S.A“.
Valstybei priklauso 70,63 proc.  „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius