Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos naftos“ teritorija su suskystintųjų dujų terminalu nesiejama

Lietuvai nusprendus statyti suskystintųjų dujų terminalą (SGD), valstybės valdomai bendrovei „Klaipėdos nafta“ skirtas tik informacijos centro, jos analizės ir veiksmų koordinatoriaus vaidmuo – lemiamus sprendimus priims Vyriausybė.
 „Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis interviu „Lietuvos žinioms“ teigė, kad įmonės teritorija su SGD terminalu kol kas nesiejama.

„Plėtojame projektą, bet nesame prisirišę prie savo teritorijos“, – sakė jis.

Anot R.Masiulio, dėl SGD terminalo yra keletas studijų, tačiau Vienos netinka uostui, kitos – miestui, trečios – gamtosaugininkams.

„Jos atmetamos, kol liks 1–2, tinkančios visoms šalims. Viena tokių vietų – uoste, ties Kiaulės nugara. Bet apie tai kalbėti nenorėčiau“, – sakė „Klaipėdos naftos“ vadovas.

Planuojama, kad SGD terminalas ims veikti po dvejų trejų metų. Jis pripažino, kad kol kas vertinami tik Lietuvos poreikiai.

„Tame projekte, kurį plėtojame, vertinami tik Lietuvos poreikiai. Tačiau, aišku, kalbėsimės ir su baltarusiais, ir su latviais bei estais. Regioninis terminalas galbūt galėtų pretenduoti į Europos lėšas. Kita vertus, jei norime kuo greičiau jį pastatyti, turime elgtis kuo praktiškiau“, – tvirtino R.Masiulis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius