Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos Smeltė“ dėl naudotų automobilių, skirtų baltarusiams, kamšaties pagalbos prašo Baltarusijos ambasados

Konteinerių prikimšta bendrovė „Klaipėdos Smeltė“ dar nėra tikra, ar artimiausiu metu kroviniai (iš Europos atgabenti automobiliai) bus išgabenti užsakovams – iškrovimas ėmė strigti Baltarusijoje.
„Klaipėdos smeltė”
„Klaipėdos smeltė” / Ginos Kubiliūtės nuotr.

Įmonės vadovas Rimantas Juška sako, kad bendrovei svarbu, jog tie automobiliai būtu išgabenti iki liepos 1-osios, kai numatoma padidinti muitus, jei jie išties bus padidinti, todėl jis pagalbos kreipsis ir į Baltarusijos ambasadorių Lietuvoje, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Trūkstant geležinkelio platformų ir dideliais srautais pastaruoju metu importuojant naudotus automobilius, daugiausia skirtus Baltarusijos rinkai, konteineriai įstrigo „Klaipėdos Smeltėje“, įmonei pritrūko vietos juos sandėliuoti.

Dabar „Klaipėdos Smeltėje“ yra 745 konteineriai su automobiliais.

„Klaipėdos konteinerių terminalas“ sako, kad pas juos vietos nepritrūko ir konteineriai iškeliauja pagal paskyras, išskyrus tuos krovinius su automobiliais, kurie buvo nukreipti iš „Klaipėdos Smeltės“.

„Lietuvos geležinkelių“ vadovybė susidariusią padėtį vadina kasdieniais įvykiais, tokios problemos esą sprendžiamos nuolat – šiuo atveju taip pat. Įmonės generalinis direktorius Stasys Dailydka pabrėžia, kad bendrovė neturi jokių sutarčių nei su „Klaipėdos Smelte“, nei su kitomis uosto bendrovėmis. „Lietuvos geležinkeliai“ neįsipareigoję pateikti vagonų ir gali padėti tik geranoriškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius