-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kol Neilas Cooperis medžioja „Snoro“ turtą, buvę banko savininkai mindo Londono teismo slenkstį

Vienas pirmų dalykų, kurį padarė bankrutuojančio banko „Snoras“ administratorius pradėdamas ieškoti 600 mln. dolerių, dingusių iš „Snoro“, – pradėjo naršyti ištrintus dokumentus, rašo businessweek.com.
Vladimiras Antonovas, Raimondas Baranauskas
Vladimiras Antonovas, Raimondas Baranauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ieškoti pinigų 40 pasaulio vietų, anot N.Cooperio, yra užduotis, prilygstanti trimatės dėlionės sprendimui.

„Pasižiūri į dėlionės detalę ir niekaip negali suprasti, kas tai yra. Tačiau, kai po truputėlį dedi vieną detalę prie kitos, aiškėja paveiksliukas“, – sakė N.Cooperis.

Tuo metu Rusijos bankininkas Vladimiras Antonovas ir jo verslo partneris Raimondas Baranauskas mindo Londono teismo slenkstį, kur yra sprendžiama byla dėl jų ekstradicijos į Lietuvą.

Pagal indėlius „Snoras“  buvo trečias didžiausias Lietuvos bankas. Įtariama, kad R.Baranauskas ir V.Antonovas pasisavino didžiules sumas pinigų savo prabangiam gyvenimui finansuoti.

„Snoras“ buvo nacionalizuotas po to, kai Lietuvos bankas nustatė, kad trūksta apie 20 proc. banko turto. Ieškovai skaičiuoja, kad V.Antonovas ir R.Barnauskas pasisavino apie 1,7 mlrd. litų. „Snoro“ padalinys „Latvijas Krajbanka“ taip pat buvo paskelbtas nemokiu, skaičiuota, kad jame trūksta apie 167 mln. latų.

V.Antonovo turtas visame pasaulyje buvo įšaldytas po to, kai „Snoras“  pateikė naują 614 mln. dolerių ieškinį dėl nuostolių atlyginimo.

„Snoras“ už indėlius pirko vertybinius popierius, kuriuos po to perkeldavo į Šveicariją. Jie buvo naudojami kaip įkeistas už skolas turtas.

Tuo metu V.Antonovas pirko „Spyker Cars“, bendrovės, kuri nupirko „Saab Automobile“, akcijų. Jis taip pat perėmė Anglijos dabar jau bankrutuojančio futbolo klubo „Portsmouth“ kontrolę

Kaltintojai Vilniuje areštavo 300 mln. Lt vertės buvusių akcininkų turto. Latvijos policija areštavo 14 automobilių ir V.Antonovo namą Jūrmaloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius