Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrolės akiratyje atsidūrė bankininkų algos

Lietuvos bankas parengė Minimalių reikalavimų darbo užmokesčio politikai projektą, kurį patvirtinus bus galima reguliuoti komercinių bankų darbuotojų algas.
Mokesčiai
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Atlyginimas Bankas

Bankų atstovai teigia apie tokį mechanizmą nieko negirdėję ir sunkiai įsivaizduoja, ar jis ką nors pakeistų, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Projekte išdėstyti darbo užmokesčio politikos, jos įgyvendinimo priežiūros ir informacijos, susijusios su šia politika, atskleidimo reikalavimai. Jie įsigalios, kai šiuo klausimu bus priimtas Lietuvos banko valdybos nutarimas“, – dienraščiui sakė Lietuvos banko valdybos narys Audrius Misevičius.

Konkretesnės informacijos bankas nepateikė. Lietuvos banko atstovas spaudai Mindaugas Milieška į prašymą paaiškinti, kaip reglamentas veiks, teatsakė, jog dokumento bankas plačiau nekomentuos, kol jis nepriimtas.

M.Milieška vis dėlto nurodė, kad „projektas gali būti patvirtintas arba šiemet, arba kitais metais“ ir kad reguliavimo mechanizmas skirtas tik komercinių bankų darbuotojų užmokesčio sistemoms, „o paties Lietuvos banko darbuotojų atlyginimai nustatomi pagal visai kitokius teisės aktus“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius