Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizė – galimybių metas

Atrodo, kad per krizę atidaryti nekilnojamojo turto agentūrą gali tik utopistas. Tačiau JAV lietuvio milijonieriaus Juozo Kazicko sūnus 57 metų Juozas Kazickas sako geresnio meto šiam verslui neįsivaizduojąs, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Doleriai
Dabar nekilnojamąjį turtą gali įsigyti kone pusvelčiui, tačiau žmonės neturi pinigų. / Photos.com nuotr.

Pernai, jau prasidėjus krizei, multimilijonieriaus filantropo J.Kazicko sūnus, gyvenantis JAV, paliko didžiulę kompaniją „Brown Harris Stevens“, kuriai pardavė savo nekilnojamojo turto verslą, kad galėtų išmėginti naujus savo sumanymus, rašo dienraštis.

Jis su partneriu įkūrė bendrovę ir atidarė interneto svetainę, kuri, pasak verslininko, skiriasi nuo visų. „Pakanka vieną kartą čia pasiskelbti, ir kitos agentūros automatiškai gaus visą informaciją apie tavo namą. Kasdien svetainėje sulaukiame apie 20-40 paklausimų“, – sako verslininkas. Internetas yra kaip žemė, o interneto svetainių adresas – tarsi nekilnojamasis turtas, – sako J,Kazickas.
 

Kol kas žmonės namus nuomojasi, kada ateis pirkimo metas – nežinia. „Iš ekonomikos liko skarmalai. Nekilnojamojo turto rinkai tai tikrai blogiausias metas, kokį man yra tekę kada nors matyti. Prasidėjo perkainojimo procesas, kuris užtruks, o nekilnojamasis turtas tapo auka (...) Mūsų pelnas –tik iš nuomos, nes interneto portalo paslaugos yra nemokamos“, – teigia J.Kazickas. 

„Internetas yra kaip žemė, o interneto svetainių adresas – tarsi nekilnojamasis turtas. Kai kurie nieko neverti, Bet vertę kurią tai, ką su tuo adresu veiki“, – įsitikinęs vyras. Pasak J.Kazicko, jų vadybos filosofijos smaigalyje yra pats svetainės pavadinimas – hamptonsrentals.com. Jeigu žmogus nori išsinuomoti namą Hamptonuose, jis greičiausiai interneto paieškos sistemoje įves du žodžius: „Hamptons“ ir „rent“. „Vadinasi, kaipmat suras mūsų puslapį“, – džiaugiasi J.Kazickas. 

Netoli Manheteno esančiuose Hamptonuose, kur dauguma žmonių turi namus atostogoms, nuosavybės kainos sumažėjo kartu su  Volstrito finansininkų premijomis. Pernai ten pardavimai krito net 40 procentų, rašo „Lietuvos rytas“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius