Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Krymo pajamos per metus išaugo trečdaliu, bet pusiasalis vis dar penimas Rusijos

Krymo gubernatorius Sergejus Aksionovas aiškino, kad Krymo biudžeto pajamos pernai išaugo trečdaliu, palyginti su 2015 metais. Jo tikinimu, dabar pusiasalio pajamos yra dvigubai didesnės, nei būdavo tada, kai Krymas priklausė Ukrainai, skelbia gazeta.ru.
Krymas
Krymas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Tačiau Krymas išlieka vienu labiausiai subsidijuojamų Rusijos regionų: skaičiuojama, kad jo pajamos šiemet bus triskart mažesnės, nei skiriamas valstybės finansavimas.

S.Aksionovo teigimu, Krymo biudžeto pajamos pernai siekė beveik 41 mlrd. rublių, o tai yra maždaug trečdaliu daugiau nei 2015 metais. Jis taip pat pabrėžė, kad netgi „pačiais geriausiais laikais būnant Ukrainos sudėtyje“ Krymo biudžetas sudarė 5,8 mlrd. grivinų (22 mlrd. rublių 2014 metų kursu).

Tačiau išgyventi be valstybės paramos Krymas vis tiek negali. Rusijos biudžetas pernai jam skyrė beveik 80 mlrd. rublių dotacijų – taigi dvigubai tiek, kiek pavyko surinkti pačiam Krymui. Nepasikeis situacija ir šiemet – pusiasalis bus smarkiai priklausomas nuo centrinės Rusijos valdžios.

Šiemet planuojama, kad Krymo biudžeto pajamos bus 132 mlrd. rublių, o išlaidos – beveik 135 mlrd. rublių. Krymas planuoja surinkti beveik 34 mlrd. rublių, dar 98 mlrd. rublių skirs Kremlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius