Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visi laikini sumažinimai, išskyrus pensijas, taps nuolatiniais, sako Andrius Kubilius

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad pasauliui nuogąstaujant dėl galimos antrosios ekonominės krizės bangos Lietuvos vyriausybės svarbiausiu darbu per ateinantį pusmetį bus visų laikinų išlaidų sumažinimų pavertimas nuolatiniais. Grąžinti į 2008-ųjų metų prieškrizinį dydį planuojama tik sumažintas senatvės pensijas.
Pensijos belaukiant
Skurdas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Biudžeto svarstymas šiais metais bus tikrai labai svarbus iššūkis. (...) Mes planuojame atstatyti sumažintas pensijas, visus kitus laikinus sumažinimus planuojame pratęsti ir paversti juos nuolatiniais sprendimais. Tik tokiu atveju galime garantuoti ilgalaikį šalies finansų stabilumą, kas šios pasaulio finansų situacijos nelabai ramios perspektyvos akivaizdoje yra labai svarbus darbas“, – žurnalistams trečiadienį sakė A.Kubilius.

Pasak jo, nepaisant to, kad Lietuvai, žiūrint į augančią ekonomiką, finansus tvarkyti sekasi geriau nei kitoms šalims, atsipalaiduoti jokiu būdu negalima.

„Pasaulyje ir Europoje ne visiems taip gerai sekasi, kaip Lietuvai. Bet tarptautinių finansinių rinkų tam tikros tendencijos ir mums kelia susirūpinimą. Be abejo, šalies finansinio stabilumo reikalai, mūsų siekis ir toliau mažinti deficitą, išlaikant stabilią valiutą ir stabilią mūsų ekonomikos augimo perspektyvą, galimybės dar sparčiau mažinti nedarbą bus pats svarbiausias rūpestis“, – teigė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius