Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laivų agentavimo įmonės Konkurencijos tarybos skirtą baudą žada ginčyti teismuose

Konkurencijos tarybos sprendimą už kartelinį susitarimą skirti baudas 32 laivų agentavimo paslaugas teikiančioms bendrovėms įmonės žada ginčyti teismuose, rašo „Verslo žinios“.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

„Vyksta mums visiškai nesuprantami dalykai. Mes nedalyvavome jokiuose veiksmuose“, – sakė Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis. Bendrovei už tariamą kartelinį susitarimą skirta 1,184 mln. litų bauda yra viena iš didžiausių.

Praėjusią savaitę Konkurencijos taryba (KT) baudas skyrė dar 31 įmonei ir jas vienijančiai Lietuvos laivybos maklerių ir agentų asociacijai (LLMAA), nes šios, anot KT, buvo susitarusios taikyti minimalius laivų agentavimo paslaugų įkainius ir prižiūrėjo šių įkainių laikymąsi. Skelbiama, kad susitarimas buvo sudarytas 1998 metais ir galiojo 13 metų, iki 2011 metų už tai KT įmonėms skyrė iš viso apie 12 mln. litų baudų.

Į teismą kreiptis žada ir bendrovės „Arijus“ generalinis direktorius Arijus Ramonas. A.Ramonas tvirtina, kad kartelinio susitarimo nebuvo.

„Mes nesutinkame su šiuo sprendimu ir pasinaudosime teise ginti savo interesus teisme“, – sakė A.Ramonas.

Praėjusį trečiadienį Konkurencijos taryba skyrė iki šiol didžiausią baudą už konkurenciją ribojančius susitarimus.

Pasak tarybos, laivų agentavimo įmonės nubaustos už tai, kad nuo 1998 metų buvo sudariusios susitarimą dėl minimalių laivų agentavimo paslaugų kainų.

Vienos didžiausių baudų skirtos bendrovėms „Baltijos pervežimai“ (1,862 mln. litų), „Baltlantai“ (1,39 mln. litų), „Arijus“ (1,224 mln. litų), Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai „Bega“ (1,184 mln. litų), „Limarko“ ir „Limarko jūrų agentūrai“ (626 tūkst. litų), „Litma“ (519 tūkst. litų), „Amber Bay“ (511 tūkst. litų), „Baltic Forwarding and Shipping“ (450 tūkst. litų) ir „MK Laivyba“ (420 tūkst. litų).

Nubaustos ir kitos įmonės, tačiau joms skirtos baudos – mažesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius