-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos valdžia priėmė JAV investuotojų pasiūlymą dėl „Citadele“ banko pardavimo

Vienas didžiausių komercinių bankų Latvijoje „Citadele“, turintis antrinį banką Lietuvoje, bus parduotas amerikiečių investuotojams.
„Citadele“ banko skyrius Rygoje
„Citadele“ banko skyrius Rygoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį po ilgo pasitarimo Latvijos vyriausybė pritarė JAV fondo „Ripplewood Holdings“ pasiūlymui dėl banko akcijų pirkimo, skelbia tvnet.lv. Konkrečios sutarties sąlygos kol kas neskelbiamos. Šiai sutarčiai pritarė ir kitas banko akcijų savininkas – Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas. Anksčiau skelbta, kad, neoficialiais duomenimis, Latvijos vyriausybė pasiūlė JAV fondui „Ripplewood Holdings“ įsigyti „Citadele“ už 113 mln. eurų. Praėjusią savaitę šalies žiniasklaidos pasklido pranešimai, esą „Ripplewood Holdings“ sutinka mokėti beveik perpus mažiau – 63 mln. eurų. 

Po šios sutarties pasirašymo  Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas išlaikys 25 proc. šio banko akcijų, 25 proc. atiteks „Ripplewood Holdings“, o 50 proc. – kol kas neįvardintiems investuotojams, kurie nesusiję su Latvija. 

Anksčiau Latvijos centrinio banko vadovas Andris Bėrzinis teigė, kad „Citadele“ negali būti parduotas nei Skandinavijos, nei Rytų investuotojams. „Šį banką reikia perleisti tam, kas užtikrins ilgalaikę jo verslo plėtrą. (...). Tegul atleidžia mums skandinavai, tačiau „Citadele“ neturėtų atitekti nei jiems, nei investuotojams iš Rytų“, – sakė Latvijos banko vadovas. Savo nuostatą dėl Skandinavijos jis argumentavo tuo, kad „Citadele“ pirkėjas neturėtų būti iš regiono, kurio kapitalas jau dominuoja Latvijos bankų sektoriuje.

Latvija 2008 metų susitarimu dėl tarptautinės finansinės pagalbos yra įsipareigojusi Europos Komisijai iki 2014 metų pabaigos privatizuoti „Citadele“, kuris perėmė tuomet žlugusio ir valstybės išgelbėto „Parex“ banko likvidžius aktyvus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius