Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių planas nugalėti „Maximą“ ir RIMI

Buvęs Rygos miesto tarybos deputatas Raimondas Krūminis siūlo planą, kaip iš Latvijos rinkos išstumti „Maximą“ ir RIMI ar bent sumažinti jų įtaką.
„Maxima“ žinią, kad jų parduodami indai yra kenksmingi sveikatai tikina gavusi iš žiniasklaidos.
„Maxima“ žinią, kad jų parduodami indai yra kenksmingi sveikatai tikina gavusi iš žiniasklaidos. / Eriko Ovčarenko nuotr./15min

Laikraštis „Dienas bizness“ rašo, kad ekonomistas R.Krūminis ruošiasi susitikti su Latvijos Ekonomikos ministerijos specialistais ir aptars savo planą: sukurti Latvijos prekybos tinklą, kuris aprūpins kaimynus pigiomis plataus vartojimo prekėmis ir maisto produktais.

Tiesa, politinė R.Krūminio praeitis sufleruoja mintį, kad tokie planai ir pareiškimai - tai latvio rinkiminės kampanijos prieš rinkimus į Europarlamentą dalis.

Pirmajam tokio tinklo kūrimo etapui latvis planuoja surinkti 5-10 mln. latų. Planuojama šiam tikslui panaudoti ES pinigus ir gauti valstybinį finansavimą. Anot R.Krūminio, jo netenkina situacija, kai, atėjus krizei, didieji tinklai nemažina kainų, o atvirkščiai - patys jas diktuoja. Įsteigę naują prekybos tinklą latviai tikis sukelti „kainų karus“ tarp atskirų prekių grupių ir prekybos tinklų. Tų karų laimėtojai būtų paprasti Latvijos gyventojai, nukentėję sunkmečiu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius