Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje prasideda „LitPol Link“ jungties statybos

Tarpvalstybinės elektros jungties rangovai tvirtina baigę klampiausius projekto darbus ir pradeda „LitPol Link“ tiesybą Lenkijos pusėje, rašo „Verslo žinios.“
Elektra
Elektra / BFL nuotr.

Projekto rangovės – kompanijos „Eltel“ – atstovas Jacekas Micinskis tvirtina, kad tai tik pirmoji įgyvendinama projekto sutartis. Šiuo metu duotas leidimas tiesti pirmuosius 60 linijos kilometrų. Darbo imasi apie 100 žmonių, vėliau jų skaičius esą didėsiąs keturiskart.

„Galime sakyti, kad abiejose projekto pusėse – ir Lenkijoje, ir Lietuvoje – darbai vyksta sinchroniškai ir dabar pradedama linijos statyba“, – sakė perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ valdybos narys ir strateginės infrastruktūros departamento direktorius Karolis Sankovskis.

111 kilometrų ilgio, dvigrandė 400 įtampos linija bus nutiesta iš Elko miesto iki Lenkijos ir Lietuvos valstybinės sienos dviejų vaivadijų ir dešimties savivaldybių teritorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius