-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lenkijos degalinės pigesniu dyzelinu nebevilioja

Lietuvos vežėjai priversti susitaikyti su Lietuvoje pakilusiomis dyzelino kainomis. Lenkijoje šios vežėjams reikalingos degalų rūšies kaina taip pat šovė į viršų ir jokios naudos ten pilantis degalus nėra, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Prieš degalų vagis bus kovojama viešumu.
Degalai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Po Naujųjų Lietuvoje per keletą dienų apie 30 centų už litrą pakilusios dyzelino kainos Lietuvos vežėjus, kurie dažniau vyksta į Vakarų Europą, privertė atidžiau įvertinti degalų kainas Lenkijoje. Lietuviai svarstė, kad jei Lietuvoje išliks tokios kainų tendencijos, jiems vėl gali tekti daugiau degalų piltis Lenkijoje. Tačiau netrukus po kainų šuolio Lietuvoje dyzelinas gerokai pabrango ir Lenkijoje.

Kauno transporto bendrovės „Hoptransa“ vadovas Valdas Buivydis sakė, kad šiuo metu paprastai degalus įmonės vairuotojai pilasi Lietuvoje ir Lenkijoje, taip pat priklausomai nuo maršruto degalų papildomai perka Liuksemburge ir Ispanijoje – ten, kur pigiausia. Jei į Vakarų Europą važiuojama iš Rusijos, degalais pasirūpinama šioje šalyje.

Jo teigimu, dabar įmonei naudingiau degalus piltis Lietuvoje ne vien dėl to, kad jie pigesni, bet ir dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) susigrąžinimo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius