Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lidl“ savo planus Alytuje patvirtino sutartimi

Alytaus miesto savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Lidl“. Teigiama, kad 2012-ųjų pradžioje Vokietijos mažmeninės prekybos tinklo maisto prekių parduotuvė pradės kilti Vidzgiryje. Miesto savivaldybė sutartimi įsipareigojo bendrovei sudaryti palankias sąlygas įgyvendinant pasirašytą dokumentą, tarpininkauti sprendžiant bendrus infrastruktūros sutvarkymo klausimus. Kad paskui sutartį turėtų sekti darbai, liudija Alytuje, Jazminų g. 32A, planuojamas „Lidl“ prekybos centro pastatas, jau pasirodė ir skelbimai – ieškomi darbuotojai IT, nekilnojamojo turto ir prekybos srityse.
„Lidl“ parduotuvė
„Lidl“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Alytaus miesto savivaldybės ir „Lidl“ sutartyje numatytas teritorijos šalia sklypo, esančio Jazminų g. 32, viešosios infrastruktūros plėtojimas. Siekiant tinkamai reguliuoti automobilių judėjimo srautus ir apsaugoti gretimose teritorijose esančius gyventojus nuo papildomų automobilių srautų, bus praplatintas privažiavimo kelias nuo turgaus iš Jazminų g. į šios gatvės 32A žemės sklypą bei greta šio žemės sklypo esančius daugiabučius gyvenamuosius namus.

Prie daugiabučių gyvenamųjų namų Jazminų g. 32, 34 ir 36 esanti 150 m² automobilių stovėjimo aikštelė bus padengta asfaltbetonio dangos sluoksniu, čia įrengta dar viena 14 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Siekiant aplinkinėje Jazminų g. 32A teritorijoje tinkamai sureguliuoti pėsčiųjų srautus, bus praplatintas jau esamas pėsčiųjų takas ir įrengti nauji pėsčiųjų takai, išvalytas netoliese esantis vandens telkinys ir sutvarkyta ne mažiau kaip 5 metrų teritorija, taip pat sutvarkyti aplinkinė būsimo prekybos centro teritorija – įrengti žalioji veja.

„Mūsų tikslas yra būti čia ir visiems Lietuvos gyventojams pasiūlyti geriausios kokybės prekių už prieinamą kainą bei malonią atmosferą apsiperkant mūsų parduotuvėse“, – apie savo planus Lietuvoje anksčiau kalbėjo „Lidl“. Kaip atrodys pirmasis „Lidl“ Jazminų gatvėje galima susipažinti Alytaus Rotušėje eksponuojamame plane. Prekybos centro, kurį numatoma suprojektuoti iki kitų metų kovo 2-osios, o pastatyti iki 2013-ųjų, statyba mieste rūpinasi „Ekogavyba“. Nekilnojamojo turto bendrovė registruota Alytuje, Kranto g. 2, veikia Pulko g. 12, jai vadovauja Žilvinas Treigys.

Kad užsienio kapitalo prekybos centrų įsikūrimu rūpinasi Alytaus bendrovė – tampa jau tradicija. Pavyzdžiui, „Bauhof“ prekybos centro atėjimu į miestą, Santaikos gatvę, rūpinosi „Alytaus valda”. UAB „Lidl“ priklauso „Lidl“ grupei, kuri valdo daugiau nei 9 tūkst. maisto prekių parduotuvių tinklą Vokietijoje ir Prancūzijoje bei beveik visoje Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius