Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ir Austrija aktyviai bendradarbiaus siekiant užtikrinti saugią branduolinę energetiką

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Austrijos Prezidentu Heinsu Fišeriu ir Kancleriu Verneriu Faimanu.
Dalia Grybauskaitė susitikime Austrijoje
Dalia Grybauskaitė susitikime Austrijoje / Prezidentūros nuotr.

Susitikimuose aptarti Lietuvos ir Austrijos dvišaliai santykiai, bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose, aktualūs Europos Sąjungos klausimai, ES Rytų partnerystės politika. Lietuvos ir Austrijos vadovai ypatingą dėmesį skyrė saugios branduolinės energetikos užtikrinimo klausimams.

Prezidentė padėkojo Austrijos vadovams už paramą Lietuvos iniciatyvai sugriežtinti pasaulinius branduolinės energetikos saugumo standartus, kai šis klausimas buvo sprendžiamas ES Vadovų Taryboje Briuselyje.

„Austrija yra svarbi partnerė Lietuvai tiek vystant dvišalius santykius, tiek siekiant bendrų interesų Europos Sąjungoje. Austrija pilnai palaiko ir labai aktyviai gina mūsų poziciją, kad Europoje ir už jos ribų esančioms atominėms elektrinėms būtų taikomi aukščiausi saugumo reikalavimai ir testai. Bendradarbiavimas su Austrija padės mūsų valstybei užtikrinti, kad ateityje šios problemos būtų išspręstos“, – kalbėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak Prezidentės, Austrija yra puikus pavyzdys, kaip gerai galima tvarkyti atliekas. Austrijos sostinėje Vienoje yra 4 utilizavimo gamyklos, kuriuose yra deginamos atliekos ir išgaunama šiluma bei elektros energija, nėra taršos, o visa informacija apie jų veiklą yra skaidri ir prieinama gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius