-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva pernai nepanaudojo trečdalio ES paramos

2010 metais Europos Sąjungos (ES) lėšomis remiami projektai galėjo suteikti postūmį Lietuvos ūkio augimui – didinti įmonėms užsakymus, gaivinti vidaus vartojimą, mažinti nedarbą, tačiau nepavyko panaudoti trečdalio metams atrėžtos ES paramos.
Europa
Europa / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad ją dalyti vėluojama.

Iš 2010–aisiais planuotos panaudoti 5,3 mlrd. litų ES paramos, Finansų ministerijos gruodžio 27 dienos duomenimis, projektų vykdytojams ir rangovams buvo išmokėta daugiau kaip 3,3 mlrd. litų ES ir bendrojo finansavimo lėšų.

Tiesa, prieš Naujuosius, remiantis ankstesnių metų patirtimi, buvo tikimasi, kad paskutinę metų savaitę išmokėjimai gerokai padidės ir galbūt sieks apie 200 mln. litų.

„Tokiu atveju iš viso per 2010 metus būtų išmokėta 3,5 mlrd. litų ES ir valstybės biudžeto lėšų, o tai 1,2 karto daugiau nei 2009–aisiais“, – nurodė Finansų ministerijos Veiksmų programų valdymo departamento Veiksmų programų viešinimo skyriaus vedėja Akvilė Zirgulevičiūtė.

Jei šie lūkesčiai išsipildytų, 2010–ųjų planas būtų įvykdytas 66 proc. Tada 1,8 mlrd. litų iš 2010–aisiais planuotų panaudoti ES lėšų šalies ekonomiką gaivintų 2011 metais.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė rugsėjį prognozavo, kad per metus Lietuvai pavyks panaudoti apie 4 mlrd. litų ES paramos, tačiau to ji nevadino „blogu rezultatu“. Paramos panaudojimas strigo, nes, anot ministrės, dabartinė Vyriausybė iš pirmtakės neva paveldėjo „iš esmės tuščią projektų lentyną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius