Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva šią savaitę išpirks 1 mlrd. eurų euroobligacijų emisiją

Finansų ministerija šią savaitę išpirks 1 mlrd. eurų euroobligacijų emisiją, išleistą prieš 10-11 metų.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Obligacijos

Finansų ministerijos duomenimis, 1 mlrd. eurų emisija bus išpirkta vasario 10 dieną. Ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Teresė Staniulytė BNS sakė, jog operacija įvyks antradienį arba trečiadienį.

Pasak jos, daugiau konkrečios informacijos – išperkama suma su palūkanomis ir kita – bus pateikta po to, kai emisija bus išpirkta.

Vyriausybė 2005 metų vasarį išplatino 600 mln. eurų obligacijų emisiją, o 2006 metais ją papildė dar 400 mln. eurų. Emisija buvo išleista už 3,75 proc. metų palūkanas, pirmosios emisijos pelningumas siekė 3,779 proc., o antrosios – 3,746 proc. Tuo metu tai buvo žemiausia palūkanų norma per visą Lietuvos skolinimosi užsienio kapitalo rinkose istoriją.

Obligacijoms grąžinti bus naudojama pernai spalį Vyriausybės išleista euroobligacijų emisija – jos vertė siekė 1,5 mlrd. eurų. Tada buvo išplatintos 10-ies ir 20-ies metų emisijos po 750 mln. eurų, jų palūkanų norma siekė 1,25 ir 2,125 proc., o pelningumas yra atitinkamai 1,366 proc. ir 2,158 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius