Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva švenčia Valentino dieną – Vilniaus ir Klaipėdos restoranuose dar prieš kelias dienas nebeliko laisvų staliukų

Jeigu paskutinę akimirką sugalvojote, kad norite šv.Valentino dienos vakarą kartu su antrąja puse praleisti romantiškai restorane, klausydami gražios muzikos ir gurkšnodami šampaną, greičiausiai nusivilsite. Daugumoje Vilniaus restoranų galite nerasti laisvo staliuko, šiemet visi jie rezervuoti iš anksto. Rezervuoti ir Klaipėdos restoranai.
Su Valentino diena!
Valentino diena / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dauguma sostinės restoranų šį penktadienį bus pilnutėliai. Staliukai juose pradėti rezervuoti prieš savaitę ir dar anksčiau. Žmonės linkę švęsti, įsitikinusi Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Rezervuoja iš anksto

„Kainų spektras labai didelis – ir už 300 Lt žmogui, ir už 100-150 Lt vakarienė. Kiek žinau, net ir brangiausiuose restoranuose visos vietos yra parduotos“, – teigė E.Šiškauskienė.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė pastebėjo, kad galbūt lietuviai jau tampa tikri vakariečiai, kai ne tik šventėms, bet ir savaitgaliui vietos restoranuose rezervuojamos iš anksto. „Vakaruose net ir savaitgaliui, jeigu nori būti tikras, turi iš anksto rezervuoti staliuką restorane. Tada ir restoranams patogiau dirbti, todėl aš manau, kad ta tradicija bus ir Lietuvoje tokia, kaip kitose Europos šalyse. Tai yra labai gerai“, – kalbėjo E.Šiškauskienė.

Tradicija švęsti Valentino dieną iš anksto užsisakius vietas restorane Lietuvoje tikrai nėra šių metų atradimas. Tačiau ji populiarėja, tvirtina E.Šiškauskienė. Restoranai taip pat prisitaiko prie naujų įpročių, siūlo išradingesnius patiekalus, įmantresnius gėrimus, šiokias tokias pramogas. Šiemet palankiai paveikė ir tai, kad Valentino diena sutapo su penktadieniu.

Lepins gyva muzika ir dovanėlėmis

Vakaruose net ir savaitgaliui, jeigu nori būti tikras, turi iš anksto rezervuoti staliuką restorane. Tada ir restoranams patogiau dirbti, todėl aš manau, kad ta tradicija bus ir Lietuvoje, – kalbėjo E.Šiškauskienė.

Senamiestyje esantis restoranas „Ida Basar“ laisvų staliukų vasario 14-osios vakarui nebeturi. Tiesa, atėjusių atsitiktinių lankytojų galbūt niekas ir neišvarys į gatvę, bet vis dėlto pirmiausia laukiama svečių, vietas rezervavusių iš anksto.

„Patiekalų meniu yra specialiai paruoštas, skambės gyva muzika, bet jokių papildomų pramogų neorganizuojame. Šiaip paprastai gyva muzika kiekvieną dieną pas mus neskamba, čia jau tai progai“, – kalbėjo restorano vadybininkė Olga.

Vadybininkė neatmetė, kad vienas kitas svečias vis dėlto nepasirodys, tad gali koks nors staliukas ir atsilaisvinti.

„Neringos“ restoranas Gedimino prospekte Valentino dienos vakarą irgi bus pilnas. Čia skambės gyva muzika – koncertuos Julija ir grupė „4Fun“, svečiai gaus dovanų proginių saldumynų, o putojantis vynas kainuos kiek pigiau.

Rezervacija prasidėjo prieš savaitę

Kaip pasakojo restorano pardavimų vadovė Agnė Baradinskaitė, jau prieš kelias dienas restoranas nebeturėjo laisvų staliukų šiam vakarui. „Rezervuoti pradėjome dar praėjusios savaitės viduryje, pabaigoje. Šią savaitę jau buvo viskas užsakyta“, – sakė A.Baradinskaitė.

Vis dėlto surizikuoti ir pabandyti laimę kažkur mieste pavakarieniauti ar tiesiog išgerti vyno taurę, kokteilį tikrai galima – anot E.Šiškauskienės, tikrai ne visi restoranai, barai, kavinės ar naktiniai klubai vietas rezervavo iš anksto. Bet vis dėlto Įsimylėjėlių švente vadinamą dieną tikrai geriau susiplanuoti iš anksto.

Ar lietuviai šią naktį leis viešbučiuose, E.Šiškauskienė sakė negalinti tiksliai atsakyti, esą tokios statistikos asociacija nerinkusi. Tačiau susidomėjimas pajūrio, kurortų viešbučiais panašiomis progomis visada išauga.

Klaipėdiečių pamėgtame „Friedricho“ pazaže paskutinės vietos buvo rezervuotos dar pirmadienį. Užsakyti visi pasažui priklausančių kavinių stakliukai. Kaip teigė pasažo atstovai, meilės vakaro dar nesuplanavę stipriai rizikuoja - vietų vargu ar kur pavyks rasti.

Visiškai pilnas ir kitas mėgstamas klaipėdiečių restoranas „Old Port“. „Žinoma, galima pabandyti laimę, galbūt kai kurie žmonės jau po poros valandų išeis ir liks vietų“, - teigė administracijos darbuotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius