-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva turistų skaičiumi aplenkė Estiją

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD) skelbia, kad Lietuva šių metų I pusmečio turizmo rodikliais lenkia Estiją.
Mergina su lagaminu
Mergina su lagaminu / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Per pirmuosius šių metų mėnesius mūsų šalį aplankė 1,5 mln. ir vidaus, ir užsienio turistų. Kaimynai estai jų sulaukė mažiau – 1,2 mln. Daugiausia užsienio svečių Lietuva sulaukė iš svarbiausių turizmo rinkų.

Daugiausia per pirmąjį metų pusmetį sulaukta svečių iš Lenkijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos ir Latvijos. Kiek mažiau – iš Estijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Švedijos bei Prancūzijos. Lietuvą per šešis šių metų mėnesius aplankė 770 tūkst. užsieniečių.

Įspūdingas šių metų I pusmečio turistų srautų augimas iš Izraelio – 83,2 proc., po jo turistų skaičiaus augimu išsiskiria Ukraina – 74 proc., tik keliais procentais atsilieka Pietų Korėja. Augimu džiugina ir prioritetinės Lietuvos turizmo rinkos. Turistų srautai iš Ispanijos augo 61 proc., iš Rusijos – 54 proc., o iš Baltarusijos – 52 proc.     

Pirmąjį šių metų pusmetį augo ir viešbučių užimtumas. Šalyje jis siekė 40,2 proc., o praėjusiais metais – 32 proc.

Lietuva lenkia estus ir užsieniečių skaičiaus augimu apgyvendinimo įstaigose. Estijoje jis siekia 17 proc., o Lietuvoje – 25,2 proc. Iš šalies miestų pagal svečių apgyvendinimą išsiskyrė Druskininkai (15 proc.), sugebėję aplenkti Kauną ir Klaipėdą.

VTD nudžiugino ir vietinio turizmo augimas. Savo šalies apgyvendinimo įstaigose šių metų I pusmetį apsistojo net 11,4 proc. daugiau lietuvių nei tuo pačiu metu praėjusiais metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius