-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvai reikia ilgalaikės biudžeto balansavimo politikos, teigia J.Almunia

Lietuvos pastangos subalansuoti biudžetą yra įspūdingos ir tai leido išvengti daug didesnio fiskalinio deficito, tačiau siekiant kuo greičiau išbristi iš ekonominės krizės būtina parengti ilgalaikę ir tvarią biudžeto balansavimo politiką, teigia už ekonomiką ir pinigus atsakingas Europos Komisijos narys Joaquinas Almunia.
Joaquinas Almunia
Joaquinas Almunia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šalių vyriausybės ir parlamentai patys sprendžia, kaip geriausia reguliuoti valstybės finansus, tačiau, mano galva, tokias dideles korekcijas vykdyti vien karpant biudžeto išlaidas nėra pageidautina, o žvelgiant į ilgalaike perspektyvą – ir netvaru“, – interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė J.Almunia.

Anot jo, Lietuvos Vyriausybės politika turi orientuotis į augimo potencialo didinimą – reikia restruktūrizuoti viešąjį sektorių, mažinti biurokratiją, didinti ekonomikos konkurencinius pajėgumus, gerinti verslo aplinką, remti ekonomikos persiorientavimą į eksporto sektorius.

„Labai svarbu, kad valstybės biudžeto balansavimas artimiausiais metais būtų tvarus ir ilgalaikis. Turėtų būti sparčiai įgyvendinamos ir struktūrinės reformos“, – tvirtino eurokomisaras.

Pasak jo, lankstesni darbo santykiai padidintų įsidarbinimo galimybes, o ekonomikos augimą paskatintų investicijos į tyrimus ir taikomąją veiklą, lengvesnės sąlygos mažoms ir vidutinėms įmonėms apsirūpinti finansinėmis lėšomis.

J.Almunia nesiėmė prognozuoti, ar Lietuva gali jau 2013 metais įsivesti eurą, tačiau teigė, kad jei bus tęsiamos pradėtos reformos, šalis per trumpą laiką pasieks, kad euro įvedimo sąlygos būtų patenkintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius