Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai verslininkai viliojami į Nigeriją

Lietuvių statybininkų, projektuotojų jau matyti piratais pagarsėjusioje Nigerijoje. Taip teigė į Vilnių atvykęs šios šalies sostinės Abudžos federalinės teritorijos ministras Chuka Odomas, kvietęs lietuvius perkelti verslą ir teikti paslaugas Nigerijoje.
Statybininkai.
Statybininkai. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ch.Odomas teigė, kad lietuviškų prekių ar paslaugų kokybė nesiskiria nuo Vakarų Europos.

„Bet skiriasi kaina, o tai mums labai svarbu“, – sakė ministras. Pasak jo, Nigerijoje daug verslo galimybių statybų, energetikos, žemėtvarkos sektoriuose, rašo „Lietuvos rytas“.

Ch.Odomas įsitikinęs, kad atstumas tarp Nigerijos ir Lietuvos nebus kliūtis bendradarbiauti: „Nigerijos kompanijų būstinės yra įsikūrusios Londone, todėl spręsti iškilusias problemas nebus jokių kliūčių.“

„Libros“ holdingo vadovas Tomas Juška sakė, jog nereikėtų manyti, kad jau rytoj Lietuvos verslininkai puls dirbti Nigerijoje. Jis įsitikinęs, kad Nigerijoje lietuviai galėtų gerai uždirbti iš statybų, elektros gamybos, žemės ūkio.

„Tai, ką Vakarų Europa laiko jau nemoderniu verslu, Nigerijoje – ypač aktualu. Šiai šaliai reikia statybininkų, elektrikų, agronomų. Ten nekalbame apie informacinių technologijų rinką“, – sakė verslininkas.

Bendrovė „JP Architektūra“ Nigerijoje ketina kurti regionų ir miestų plėtros planus. Jau pradėti ir pirmieji darbai – lietuviai planuoja 290 kvadratinių kilometrų teritoriją tarp Nigerijos finansų centro ir Oguno valstijos.

„Ranga IV“ planuoja statybos darbus ir jau ieško darbuotojų. Bendrovė ketina imtis kelių, tiltų, viadukų, gyvenamųjų namų statybų. Šioje valstybėje trūksta kvalifikuotos darbo jėgos, tad darbų vadovai, geodezininkai bus vežami iš Lietuvos.

Praėjusiais metais iš Lietuvos į Nigeriją eksportuota 282 mln. litų, per tris šių metų mėnesius – 93,9 mln. litų vertės prekių. Tai daugiau nei į Airiją, Austriją ir Graikiją kartu sudėjus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius