Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis bankrutuoti siekia Latvijoje

Kol Seimas trypčioja narpliodamas Fizinių asmenų bankroto įstatymo projektą, lietuviai atsikrato skolų kaimyninėje šalyje – vienu pirmųjų bankrutavusių lietuvių pretenduoja tapti nekilnojamojo turto pardavimu užsiimantis verslininkas, buvęs politikas Gytis Januška.
Bankrotas
Bankrotas / Photos.com nuotr.

Latvijoje jam paskirtas bankroto administratorius. Atsikratyti skolų lietuvis siekia kartu su žmona, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

G.Januška vadovauja Kaune žinomai nekilnojamojo turto agentūrai „Nidulus“. Krizės metu, sustojus sklypų ir būsto pardavimui, strigo ir verslas, kaupėsi skolos.

Pasak G.Januškos, šiuo metu jo skolos, už kurių dalį pats ir laidavo, siekia 13 mln. litų. Jis yra skolingas Lietuvoje veikiantiems komerciniams bankams, bet bankrotas jam bus paskelbtas kaimyninėje šalyje. Vien „Parex“ bankui lietuvis skolingas 1,7 mln. litų.

„Pamaniau, kad geriau fizinis bankrotas nei visą turtą atiduoti kreditoriams ir likti visą gyvenimą skolingam. Nėra ką slėpti – mano tikslas yra atsikratyti skolų“, – dienraščiui sakė G.Januška, kuriam anksčiau pačiam teko dirbti su skolininkais – verslininko bendrovė 2003 metais padėdavo įsiskolinusiems žmonėms persikelti į mažesnius butus ir taip atsikratyti skolų.

Kaunietis turi ir politinės patirties – buvo Darbo partijos Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas, kandidatavo į miesto tarybą ir Seimą.

Ne kiekvienas lietuvis gali siekti bankroto Latvijoje. Pagal reikalavimus, žmogus Latvijoje turi deklaruoti savo gyvenamąją vietą, ten trejus metus dirbti.

„Visas šias sąlygas atitikau“, – tvirtino G.Januška, turėjęs nedidelį interneto verslą kaimyninėje šalyje.

Verslininkas neketino laukti laikų, kai fiziniai asmenys galės bankrutuoti ir Lietuvoje. „Kiek žinau, mūsų šalyje bankrutavusieji turės mokėti kompensacijas 5 metus, o mėnesines įmokas nustatys ne administratorius, o kreditorius. Tai manęs netenkina“, – sakė pašnekovas.

Fizinių asmenų bankroto įstatymo projektą Lietuvos Seimas svarstys tik rudenį. Taigi geriausiu atveju jis įsigalios kitąmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius