-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviškų komercinių televizijų žiūrovams kitąmet gali tekti mokėti pinigus

Lietuviškų komercinių televizijų žiūrovams už jų mėgstamus kanalus kitąmet gali tekti mokėti pinigus. Seimas kitą savaitę pradės svarstyti įstatymą, leisiantį televizijoms rinkti šiuos mokesčius.
Televizorius
Televizorius / Photos.com nuotr.

Pakeitus Visuomenės informavimo įstatymą komerciniai kanalai galės reikalauti pinigų iš juos retransliuojančių kabelinių ir skaitmeninių televizijų. Vienintelė nemokama liktų Lietuvos televizija, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Nemokamai lietuviškus kanalus būtų galima matyti tik naudojant lauko ar kambarines antenas. Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos (LKTA) prezidentė Vaiva Žukienė teigia, kad komerciniams kanalams paprašius pinigų kabelinės televizijos greičiausiai turės didinti savo įkainius, nes padengti išaugusių sąnaudų savo sąskaita negalėtų.

„Jei komercinių kanalų sąlygos bus labai griežtos, mes neatmetame galimybių apskritai nutraukti jų transliacijas“, – sakė V.Žukienė.

Siūlymui leisti rinkti mokesčius už komercinių televizijų transliavimą nepritarė Konkurencijos taryba ir Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT).

RRT direktoriaus pavaduotojo pareigas laikinai einantis Feliksas Dobrovolskis mano, kad dabar galiojanti tvarka yra naudingesnė žmonėms, todėl nieko nereikia keisti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius