Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių idėja skinasi kelią užsienyje

Idėją sukūrusi, bet Lietuvoje lėšų šiai įdėjai įgyvendinti neradusi informacinių technologijų (IT) bendrovė „Coral solutions“ nusprendė dairytis investuotojų užsienyje. Jungtinės Karalystės verslo patarėjų programoje „Springboard“, skirtoje naujoms idėjoms (startups) skatinti, „Coral solutions“ tarp 230 pretendentų iš viso pasaulio pateko į pirmąjį dešimtuką ir užsitikrino pradinį finansavimą verslo idėjai plėtoti.
Artūras Starovoitovas
Artūras Starovoitovas / Įmonės nuotr.

„Coral solutions“ produkto idėja – elektroninė centralizuota reklamos valdymo sistema. Šiai idėjai plėtoti „Springboard“ skyrė 15 tūkstančių svarų sterlingų (beveik 59 tūkst. litų). Už šiuos pinigus „Coral solutions“ atstovai darbuosis Kembridže, o jiems padės „Google“, „Microsoft“ ir kitų pasaulinių IT bei žiniasklaidos kompanijų atstovai.

Po 3 mėnesių, kai idėja bus galutinai išgvildenta, „Coral solutions“ atstovai ją pristatys investuotojams. Pastarieji galės investuoti į produkto tolimesnį vystymą ir platinimą. „Coral solutions“ projektui patekti tarp nugalėtojų padėjo tai, kad būsimas produktas bus platinamas tarptautiniu  mastu.

„Coral solutions“ sistemos vartotojai galėtų būti ir reklamos užsakovai, ir žiniasklaidos priemonės. Pirmieji sistemos pagalba galėtų užsisakyti reklamos vienoje ar iš karto keliose žiniasklaidos priemonėse, kurios gali būti įsikūrusios ir skirtingose valstybėse.

„Pavyzdžiui, mūsų produktas galėtų būti įdomus kompanijai „Coca-Cola“, kuriai reikia planuoti ir užsakinėti reklamą kone visame pasaulyje“, – apie ateities planus kalbėjo „Coral solutions“ valdybos narys Artūras Starovoitovas.

Naujo produkto idėja gimė bendraujant su žiniasklaidos priemonių vadovais, kuriems reikėjo sprendimo, kaip palengvinti reklamos bei skelbimų priėmimą. „Turėjome idėją, bet trūko investicijų jai išgryninti, jau nekalbant apie įgyvendinimą. Bandėme ieškoti investuotojo Lietuvoje, bet nesėkmingai. Tuomet išgirdome patarimą kreiptis į „Springboard“ programą“, – pasakojo A. Starovoitovas.

Su „Springboard“ bendradarbiauja „Google“, „Facebook“, „PayPal“, „Microsoft“, „Orange“ ir kitų kompanijų atstovai. Tarp verslo patarėjų yra ir vienas lietuvis – Vladas Lašas. Jis yra kelių kompanijų vienas įkūrėjų arba bendrasavininkis. Tarp V. Lašo verslų – bendrovė „Skubios siuntos“, „Elinta“ (pramonės ir elektros automatika), „Elinvision“ (kompiuterinės regos sistemos), „Globaltus“ (elektroninė komercija).

V. Lašas per bendrovę „GRE Holding“ taip pat investuoja į atsinaujinančios energetikos projektus Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius