-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviai Europoje lieka neįvertinti

Prieš aštuonerius metus Ukmergėje įkurta Norvegijos įmonė „Stansefabriken“ gamina įvairias metalo detales garsiausioms pasaulio įmonėms. Visgi bendrovės direktorius pripažįsta – apie detalių kilmę garsios pasaulio įmonės nėra linkusios skelbti.
Po visą pasaulį skraidančių lėktuvų variklių detalės gaminamos ir Lietuvoje
Po visą pasaulį skraidančių lėktuvų variklių detalės gaminamos ir Lietuvoje. / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Ukmergėje veikianti  „Stansefabriken“  užsiima gaminių iš lakštinio metalo gamyba, gaminių surinkimu ir milteliniu dažymu. Lietuvių rankomis yra pagaminamos ir į užsienį išvežamos lėktuvų variklių detalės vienai garsiausių pasaulio lėktuvų gamybos įmonių, Ukmergėje padarytomis rogutėmis važinėjasi skandinavai, Lietuvoje gaminamos ir elektrokrautuvų sėdynės, televizorių detalės, pašto dėžutės, serverių spintos. Eksportas iš viso sudaro net 95 proc. visos apyvartos.

Visgi įmonės direktorius Virginijus Jurkštas žurnalistams pripažino – garsios įmonės nenori viešinti, kad kai kurios detalės yra pagaminamos Rytų Europoje, todėl bendrovių vardus atskleidė tik ne spaudai. Ir 15min.lt patvirtina, kad bendrovės užsakovai – nuolat linksniuojamos pasaulio bendrovės.

Bendrovės įvairiems projektams vystyti Europos Sąjunga yra skyrusi puspenkto milijono litų paramos. Norvegai, atėję į Ukmergę 2003 metais, ten sukūrė beveik 200 darbo vietų lietuviams, įmonėje dirba tiek ukmergiškiai, tiek specialistai iš Vilniaus ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius