-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvoje šiluma brangiausia iš visų Baltijos valstybių

Vilniečiai už šilumą moka daugiau nei kaimynai iš Rygos ar Talino. Tokius duomenis pateikė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pirmininko pavaduotojas Danas Janulionis.
Gruodžio mėnuo buvo šaltesnis nei lapkritis net 10 laipsnių, todėl Klaipėdos miesto daugiabučių šildymui šilumos vidutiniškai sunaudota 60 proc. daugiau.
Šiluma / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

„Talino ir Rygos elektros sektoriuje yra tokios sąlygos, kad jėgainės gali dirbti optimaliu režimu ir kuro sąnaudos yra mažesnės“, – Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos organizuotoje konferencijoje „Kodėl nepinga šildymas Lietuvoje“ sakė D.Janulionis.

Kainų nesumažina ir tai, kad tinklų nuostoliai Vilniuje yra mažiausi (Vilniuje nuostoliai sudaro 12 proc., Taline – 16 proc., Rygoje – 13 proc.).

Lietuvos didmiesčiuose, D.Janulionio teigimu, kaina apskritai yra labai didelė, nes miestai vartoja brangų iškastinį kurą. O, pavyzdžiui, Akmenės, Mažeikių ar Raseinių įmonėms pavyko sumažinti išlaidas šilumai palaipsniui naudojant vis daugiau biokuro.

VKEKK atstovas pridūrė, kad kai kuriose savivaldybėse galimybės sumažinti kainas yra neišnaudojamos: „Yra toks mitas, kad Kainų komisija nustato kainas. Iš tiesų ne. Kainos kai kur  skiriasi net du kartus, vadinasi, ne visos savivaldybės išnaudoja savo galimybes tvirtindamos ilgalaikius planus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius