-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje uždrausta realizuoti 72 tonas pesticidais užterštų apelsinų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė rinkoje realizuoti 72 tonų pesticidais užterštų egiptietiškų apelsinų siuntą. UAB „Augma“ įpareigota minėtą apelsinų siuntą saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui įforminus negrįžtamojo eksporto procedūrą.
Vaisiai
Apelsinai / Photos.com

Juos importavusi bendrovė „Augma“ įpareigota minėtą apelsinų siuntą saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui įforminus negrįžtamojo eksporto procedūrą, teigiama Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešime.

Kretingos rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto produktų inspektoriai, tikrindami iš trečiųjų šalių inportuojamus maisto produktus, atrinko apelsinų, importuojamų bendrovės „Augma“  iš Egipto, mėginius tyrimams atlikti.

Atlikus tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute nustatyta, kad importuojamuose apelsinuose pesticidas fenitrotionas, kuris yra įtrauktas į ypač pavojingų pesticidų sąrašą, 13 kartų viršijo didžiausią leidžiamą koncentraciją. Šio pesticido koncentracija apelsinuose sudarė 0,26±0,13 mg/kg, nors leistina norma yra 0,01 mg/kg.

Pranešama, kad ši apelsinų siunta buvo laikoma sandėlyje ir nesaugūs apelsinai į rinką nepateko. Bendrovė „Augma“ įpareigota minėtą apelsinų siuntą saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui įforminus negrįžtamojo eksporto procedūrą.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema RASFF informavo Europos Komisiją apie nesaugią apelsinų siuntą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius