-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos BVP antrąjį ketvirtį augo 2,1 proc. 

Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP), patikslintais duomenimis, antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2015-ųjų laikotarpiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką padidėjo 2,1 proc. ir to meto kainomis siekė 9,611 mlrd. eurų.
Seime pradėta svarstyti 2016 metų biudžetas
Lietuvos BVP antrąjį ketvirtį augo 2,1 proc.  / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antrąjį ketvirtį, palyginti su pirmuoju ketvirčiu, Lietuvos BVP pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką ūgtelėjo 0,2 proc., antrąjį įvertį paskelbė Statistikos departamentas, įvertinęs BVP komponentus gamybos, išlaidų ir pajamų metodais.

Anksčiau skelbta, kad Lietuvos BVP antrąjį ketvirtį, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, per metus padidėjo 2 proc., o per ketvirtį – ūgtelėjo 0,1 proc. iki 9,609 mlrd. eurų.

Antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2015-ųjų laikotarpiu, apdirbamosios gamybos įmonių sukurta pridėtinė vertė padidėjo 2,8 proc., didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, transporto ir saugojimo, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos – 1,4 proc., tačiau augimo tempą prilėtino statybos veiklos įmonių sukurtos pridėtinės vertės mažėjimas 4,9 procento.

Namų ūkių galutinio vartojimo išlaidos antrąjį ketvirtį padidėjo 1,3 proc., valdžios sektoriaus – 0,5 procento. Bendrojo pagrindinio kapitalo formavimas (investicijos), mažėjęs pirmąjį ketvirtį, antrąjį ketvirtį išaugo 10,9 procento. Prekių ir paslaugų eksportas sumažėjo 3,7 proc., o importas padidėjo 3,8 procento.

Nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos, antrąjį šių metų ketvirtį BVP per metus padidėjo 1,9 proc., per ketvirtį – 7,7 procento.

Pirmąjį šių metų pusmetį BVP siekė 18,101 mln. eurų to meto kainomis ir, palyginti su 2015 metų šešiais mėnesiais, išaugo 2,4 proc., o nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos – 2,2 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius