Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos dujos“ 15–23 proc. mažina dujų kainas vartotojams

Bendrovės „Lietuvos dujos“ valdyba ketvirtadienį patvirtino gamtinių dujų kainas buitiniams vartotojams, kurios įsigalios nuo liepos 1-osios.
Dujos
Dujos / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Dujos, priklausomai nuo suvartojamo kiekio, pigs 15–23 proc.

Mažiausiai – iki 500 kubų per metus – suvartojantiems klientams dujų kaina mažės 14,6 proc. iki 2,28 lito už kubą, iki 20 tūkst. kubų – 22,5 proc. iki 1,45 lito, o daugiau nei 20 tūkst. kubų – 22,8 proc. iki 1,42 lito už kubą.

„Lietuvos dujų“ atstovė Jolita Butkienė BNS sakė, kad vidutiniškai kaina mažėja apie 20 proc. Pastovioji kainos dalis nesikeičia.

Būsimas kainas dar turės patikrinti Kainų komisija. Komisijos atstovė Loreta Kimutytė BNS sakė, kad kol kas naujų skaičiavimų iš įmonės ji negavo.  

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau sakė, kad „Gazprom“ sumažinus dujų kainas, jos nuo liepos pigs 20-23 procentais.

„Lietuvos dujos“ taip pat informuoja, kad dėl gegužę pasiekto „Lietuvos dujų“ ir „Gazprom“ susitarimo dėl dujų kainos sumažinimo, bendrovė visiems savo susitarimo su dujų tiekėju „Gazprom“ dėl bendrovės importuojamų gamtinių dujų kainos sumažinimo, bendrovė visiems savo 6,5 tūkst. nebuitinių vartotojų artimiausiu metu pateiks pasiūlymus pakeisti gamtinių dujų pirkimo-pardavimo sutarčių sąlygas, kurios leis sumažinti gamtinių dujų kainą.

Gyventojai mažesnes dujų kainas pajus rudenį

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas sako, kad tai didelės įtakos gyventojų piniginei kol kas nedarys. Nerijus Mačiulis sako, kad kol kas mažesnių kainų įtakos namų ūkiai nepajus, o lėšų sutaupys, kai prasidės šildymo sezonas.

„Tiesiogiai didžiausią poveikį pigesnės dujos turi tiems vartotojams, kurie patys dujomis šildo savo namus, jiems yra didžiausia įtaka“, – BNS sakė N.Mačiulis.

Pasak jo, namų ūkių išlaidų pokyčius daugiausia nulems pasikeitusios šildymo sąskaitos.

„Didžiajai daliai šalies gyventojų asmeniniai finansai priklausys nuo to, kaip keisis ateinantį žiemos sezoną centralizuoto šildymo kainos. Aišku, kad tiek pat šildymo kainos nesumažės, kiek importuojamų dujų kainų Lietuvai, nes šilumos kaina priklauso ir nuo kitų dalykų, tačiau bent keliais procentais“, – BNS sakė N.Mačiulis.

Dujų kaina
Dujų kaina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius