Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kone šimtas Lietuvos elektrinės darbuotojų dėl pertvarkų išėjo iš darbo

Dauguma – net 97 iš 115 Lietuvos elektrinės darbuotojų – prasidėjus bendrovės ir jos motininės įmonės „Lietuvos energija“ restruktūrizacijai, nepanoro pereiti į kitą įmonę ir todėl tiesiog išėjo iš darbo.
Lietuvos elektrinės 9 blokas bus užkurtas dar šį rudenį
Lietuvos elektrinė / "15min"/Jurgitos Lapienytės nuotr.

Pertvarkytos „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas antradienį žurnalistams pristatydamas bendrovę atskleidė, kad 97 Lietuvos elektrinės darbuotojai nepanoro pereiti į kitą įmonę, kur metus jie būtų dirbę nepasikeitusiomis sąlygomis ir todėl savo noru išėjo iš darbo.

„Atskyrus remonto funkciją ir ją atidavus į rangovo rankas, buvo sudarytos sąlygos visiems buvusiems remonto tarnybos darbuotojams pereiti. Jiems buvo pasiūlyta metai darbo identiškomis sąlygomis ir dar metai garantijos už naujosios įmonės finansinį stabilumą“, – sakė D.Misiūnas.

Tačiau dauguma darbuotojų nepanoro pereiti į „Kauno energetikos remonto“ įmonę. Darbuotojai gavo vidutiniškai kompensacijas už 6-8 mėnesius, o bendra išeitinių kompensacijų suma sudaro 3 mln. Lt.

Dalius Misiūnas, kelis kartus paklaustas apie aukščiausiųjų "Lietuvos energijos" vadovų užmokestį, teigė negalįs jo atskleisti, bet prisipažino, kad pats uždirba beveik 20 tūkst. Lt prieš mokesčius, taip pat yra nustatytas priedas iki 10 proc. priklausomai nuo darbo rezultatų. Tai esą maksimaliausia alga įmonėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius