Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos fabrikai Rusijoje kelia kainas

Kai euras perkopė 100 Rusijos rublių ribą, Lietuvos įmonės, eksportuojančios į šią valstybę ar turinčios ten gamyklų, derasi dėl naujų kainų ir tiekimo sąlygų. Produkciją brangina „Vičiūnai“, „Daumantai LT“, „Kaliningradskij delikates“, rašo „Verslo žinios“.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Rublis mums, Rusijos fabrikui, iki šios savaitės nebuvo baisus. Tačiau padėtis pasikeitė kardinaliai, prieš Kalėdas darbo turime visi. Ne su dovanomis pas partnerius važinėjame, o skaičiuojame“, – sakė žuvų perdirbimo gamyklą Sovetske, Kaliningrado srityje, turinčios įmonių grupės „Vičiūnai“ vadovas Visvaldas Matijošaitis.

Kaliningrado srityje pernai naują pagardų gamyklą pastačiusios bendrovės „Daumantai LT“ vadovas Saulius Grinkevičius teigė, kad įmonė taip pat kelia kainas.

Mėsos perdirbimo gamyklos „Kaliningradskij delikates“ valdybos pirmininkas Gintaras Valančius patvirtino, kad įmonė nuo ketvirtadienio produkciją brangina 20 proc., o kainas prekybos tinklams persvarsto kas savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius