Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ galėtų dominti koncerną „MG Baltic“

Pelningai dirbantys „Lietuvos geležinkeliai“ priklauso valstybei, tačiau į pelningą verslą jau žvalgosi kelios privačios bendrovės.
MG BALTIC
„MG Baltic“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Viena jų ypač stengiasi įtikti dabartinei valdžiai ir nevengia finansuoti joje esančių partijų. Dienraštis „Vilniaus diena“ rašo, kad jau senokai neoficialiai kalbama apie tai, kad koncernas „MG Baltic“ gali dalyvauti privatizuojant geležinkelius, jeigu jų pardavimas būtų paskelbtas.

Tokiam tikslui įgyvendinti šis koncernas galėtų panaudoti vieną iš daugelio savo antrinių įmonių, pavyzdžiui, „Tromina“, kuri užsiima logistikos paslaugomis, transportavimu, sandėliavimu. Tokią veiklą plėtojanti bendrovė galėtų būti labai paranki dalyvaujant konkurse įsigyti krovinių vežimo ar kitus geležinkelio verslus.

„MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus griežtai nepaneigė, kad „MG Baltic“ galėtų dalyvauti siekiant privatizuoti didelę valstybinę įmonę. Pabrėžęs, kad dar nėra paskelbtas privačiojo kapitalo įtraukimas į „Lietuvos geležinkelius“, „MG Baltic“ prezidentas pridūrė: „Žinot, jeigu būtų paskelbtas, tada galbūt ir būtų galima analizuoti. O kol kas nėra pagrindo tai daryti. Mes neanalizuojame to, ko nėra arba „kas būtų, jeigu būtų“.

„Nebūtina svarstyti ir kurti toli siekiančių strateginių planų apie tai, kas dar nepaskelbta. Aš, pavyzdžiui, nesiruošiu kelionei į Mėnulį, nes tokios kelionės tiesiog neorganizuojamos. Todėl jeigu manęs paklaustumėte, ar ruošiuosi kelionei į Mėnulį, aš tikrai atsakyčiau „ne“, – patikino D.Mockus.

„MG Baltic“ per antrines įmones paremia dabartines valdančiąsias partijas.

Koncernui priklausanti statybų bendrovė „Mitnija“ pernai pirmą ketvirtį pervedė 39 tūkst. litų Liberalų sąjūdžiui, kuriam priklauso už „Lietuvos geležinkelius“ atsakinga Susisiekimo ministerija. Tokią pat sumą „Mitnija“ liberalams skyrė ir 2009 metų antrąjį ketvirtį. Tą patį ketvirtį 39 tūkst. litų Liberalų sąjūdžiui pervedė „MG Baltic Investment“.

„MG Valda“ 40 tūkst. litų pernai paaukojo Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams, kurių vadovas yra premjeras Andrius Kubilius.

Panašias sumas per pastaruosius kelerius metus į liberalų ir konservatorių sąskaitas pervedė ir kai kurios kitos koncernui „MG Baltic“ priklausančios bendrovės, jų yra bent keliolika.

Opozicija atkreipia dėmesį, kad tai gali būti daroma „iš išskaičiavimo“, siekiant sau naudingų sprendimų Vyriausybėje. Tiesa, tam tikromis sumomis, nors ir gerokai mažesnėmis, „MG Baltic“ remia ir opozicines partijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Pavasarinių įkvėpimų į pražydusią senamiesčio širdį – „Rotondą“
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Reklama
Šeimos draudimo ekspertas: rinktis gyvybės draudimą skatina ir žinomų žmonių istorijos
Užsisakykite 15min naujienlaiškius