-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos investuotojai viliojami į Baltarusiją

Baltarusijos valdžios atstovai Baltarusijos ir Lietuvos ekonominio investicinio forume pažėrė lietuviams viliojamų pasiūlymų investuoti įvairiuose jų rinkos sektoriuose, žadėdami kurti palankias verslo sąlygas mūsų krašto verslininkams.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka dalyvavo forume Belarus EXPO 2009.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Lietuvos ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis patvirtino, kad Baltarusija iš tiesų gerina verslo aplinką, tačiau, jo teigimu, mūsų krašto verslininkai turėtų atsargiai vertinti verslo plėtros galimybes šalyje kaimynėse, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Baltarusijos ekonomikos viceministras Piotras Žabko tikino, kad Baltarusija žengia laisvosios rinkos link, šiuo metu Baltarusijos siekis yra pritraukti kuo daugiau investicijų iš užsienio, sudarant joms palankias sąlygas, taip pat gerinti šalies bendrovių privatizavimo galimybes.

Pasak jo, laukiama investuotojų beveik į visus sektorius, ypač į lengvųjų automobilių gamybą. Baltarusiją domintų investuotojai į elektros energijos sektorių, lengvąją pramonę ir panašiai. Investicijų pritraukimo tikslas yra ne tik gauti pinigų. Norima pritraukti naujų investuotojų, kurie diegtų naujas technologijas ir išsaugotų darbo vietas.

P.Žabko teigimu, lietuviai vargu ar bus kviečiami investuoti į naujos atominės elektrinės statybą, nes ji bus statoma tik valstybės lėšomis ir kol kas privačių lėšų pritraukti nenumatyta.

Tačiau, pasak jo, ateityje planuojama statyti papildomai dar vieną ar du blokus. Tada investuotojų gali prireikti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius