Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paviljonui pasaulio parodoje „EXPO 2010“ Šanchajuje lankytojų netrūksta

Šanchajuje vykstančioje parodoje „EXPO 2010“ veikiantį Lietuvos paviljoną pirmą dieną aplankė beveik 25 tūkstančiai žmonių.
Lietuvos paviljonui Šanchajuje lankytojų netrūksta.
Lietuvos paviljonui Šanchajuje lankytojų netrūksta. / Aplinkos ministerijos nuotr.
Temos: 1 Šanchajus

Tarp lankytojų – ES vyriausioji užsienio politikos įgaliotinė Katerina Ašton. „Puiku“, – tokiu žodžiu ES užsienio politikos vadovė įvertino Lietuvos paviljoną.

„EXPO 2010“ atidaryme dalyvavęs ir Lietuvos paviljoną apžiūrėjęs aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas taip pat liko patenkintas mūsų šalies pasiruošimu dalyvauti pasaulio parodoje.

„Visada galima padaryti geriau, tačiau žinodamas, jog buvo kilusi grėsmė, kad Lietuva parodoje šiemet išvis gali nedalyvauti, vėliau susidurta su rimtais finansavimo sunkumais, sakyčiau, kad padaryta viskas, kas esant tokiai situacijai ir susiklosčius tokioms aplinkybėms buvo įmanoma“, – sako mūsų šalies pasirengimą parodai koordinuojančios Aplinkos ministerijos vadovas.

Dėl laiko stokos ir užtrukusių finansavimo paieškų buvo kilusi rimta grėsmė, jog Lietuva nespės laiku atlikti visų paviljono įrengimo darbų. „Džiugu, kad šie būgštavimai neišsipildė. Nors paskutiniai darbai, galima sakyti, buvo atlikti priešpaskutinę naktį, komanda spėjo padaryti viską laiku“, – teigia G.Kazlauskas.

Iš išorės Lietuvos paviljonas papuoštas šalies vaizdų montažais, apimančiais lankytinas vietas, architektūros šedevrus ir lietuviškus simbolius. Prie įėjimo – dvi iš krepšinio kamuolių sudėliotų „krepšiažmogių“ figūros.

Centrinė vidaus kompozicija – oro baliono krepšys ir dalis skrydžiui paruošto baliono. Aplink ekranuose projektuojami Lietuvos vaizdai, šalia – informacijos terminalų zona, kurioje yra žodinės informacijos, nuotraukų, filmų. Paviljone taip pat galima paskanauti lietuviškų cepelinų, kitų tradicinių patiekalų, lietuviško alaus.

Eksponuojama iš Katedros aikštės į Kiniją atkeliavusi plytelė „Stebuklas“. Ant jos atsistoję lankytojai gali apsisukti tris kartus aplink savo ašį, užrašyti norą popieriaus skiautelėje ir įmesti ją į tam skirtą dėžutę oro baliono krepšyje.

Itin didelio vietos gyventojų susidomėjimo sulaikė „krepšinio kampas“, kuriame pristatomas kitąmet Lietuvoje vyksiantis Europos krepšinio čempionatas. Parodos lankytojai kinai laukia eilėje, kad galėtų išmėginti rankos taiklumą mėtydami į krepšį. Juolab jog už du taiklius metimus iš eilės įteikiamas specialus prizas.

Tikimasi, jog per pusmetį Lietuvos paviljoną Šanchajuje aplankys 3–4 milijonai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius