Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos prekybos centruose daugėja pirkėjų iš Rytų

Lietuvos prekybos centruose daugėja pirkėjų iš Rytų, rašo „Verslo žinios“.
Prekių vežimėlis
Prekių vežimėlis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Matome, kad atvyksta daugiau turistų. Neaišku, ar čia vienas žmogus 10 kartų atvažiuoja, ar 10 skirtingų žmonių apsipirko, bet šiemet mes skaičiuojame augimą“, – vis didėjantį pirkėjų iš ne ES šalių srautą Lietuvoje fiksuoja susigrąžinti mokesčius padedančios bendrovės „Global Blue Lietuva“ direktorius Denisas Grinevičius.

Bendrovės duomenimis, per devynis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu metu pernai, baltarusiai Lietuvos parduotuvėse jau išleido 111 proc. daugiau, rusai – 55 proc. daugiau. Tokias tendencijas rodo prašymai grąžinti sumokėtą PVM mokestį.

„Specialiai svečiams iš užsienio yra leidžiami lankstinukai ne tik lietuvių kalba, yra parengta informacinių stendų, angliškai ir rusiškai per garsiakalbį pranešama aktuali informacija apie mokesčių grąžinimą“, – teigė Kalanovaitė.

„Panoramoje“ šiemet per tris ketvirčius pirkę rusai išleido 125 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, baltarusiai – 87 procentais.

„Kad svečiams būtų patogiau, šiemet pakeitėme „Akropolio“ įėjimų pavadinimus – jie dabar sunumeruoti, iš Vilniaus autobusų stoties iki „Akropolio“ ir atgal kursuoja maršrutinis taksi. Pirkėjais rūpinasi ir mūsų nuomininkai – dabar daugumoje parduotuvių bent jau savaitgaliais dirba pardavėjų, kurie kalba rusiškai“, – teigė Vilniaus „Akropolio“ valdytojas Česlovas Urbonavičius.

„Akropolyje“ šiemet sausį-spalį atvykėlių iš ne ES valstybių apsipirko dvigubai daugiau nei pernai. Didžiąją dalį šių pirkėjų – beveik 90 proc. – sudarė svečiai iš Baltarusijos, jie šiemet išleido 125 proc. daugiau.

„Kadangi atvykusieji į „Akropolį“ paprastai aplanko ne vieną parduotuvę, manome, kad vidutinis svečio iš Baltarusijos pirkinių krepšelis centre siekia 200–300 eurų“, – teigė Č.Urbonavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius