Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos prezidentė ragina skatinti naują verslą ir taip mažinti nedarbą

Kai kuriems analitikams prognozuojant net iki 20 proc. nedarbą 2010-aisiais, prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina valdžią skatinti pradėti naują verslą bei naikinti kliūtis jį steigti.
Profesinio persikvalifikavimo programos gali padėti išsikapstyti iš duobės, o gal net pakeisti gyvenimą iš esmės.
Darbo birža / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Prieš 10 metų, per Rusijos krizę, skaičiai buvo panašūs. Pagrindinės priemonės, galinčios padėti įveikti nedarbą, yra naujų darbo vietų kūrimas, susijęs su smulkiojo ir vidutinio verslo atsigavimu. Todėl valstybė turi remti ir skatinti pradedančius verslininkus, sudaryti palankesnes sąlygas iniciatyviems žmonėms kurti šeimos verslą, supaprastinti verslo steigimo procedūras“, – interviu žurnalui „Veidas“ sakė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, tai yra daroma – kitąmet nedidelių įmonių pelno mokestis mažinamas iki 5 proc., o užsiregistravusieji darbo biržoje gali įsigyti dvigubai pigesnius verslo patentus: „Atsigaus ekonomika – mažės bedarbių.“

Finansų ministerija prognozuoja, kad šiemet nedarbo lygis Lietuvoje sieks apie 13,5 proc., o 2010-aisiais išaugs iki 16,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius