Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos Vyriausybės atstovai: Mažeikių naftos įmonės pardavimas nebesvarstomas

Premjero Andriaus Kubiliaus ir energetikos ministro Arvydo Sekmoko teigimu, Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ šiuo metu nebesvarsto galimybės parduoti savo gamyklą Mažeikiuose.
„PKN Orlen“
„PKN Orlen“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kiek turiu informacijos, Mažeikių arba „Orlen Lietuva“ klausimas nebesvarstomas. Tas pats buvo Rusijos premjero Vladimiro Putino pareiškime – kad jie neplanuoja įsigyti. <...> Šiuo metu negirdėti apie „PKN Orlen“ pardavimą“, – pirmadienį sakė A.Sekmokas.  

Sekmadienį Varšuvoje viešėjęs A.Kubilius kalbėjo „susidaręs vaizdą“, kad „norai parduoti akcijas nebėra taip aktyviai diskutuojami šiuo metu“.

Sekmadienį Varšuvoje viešėjes A.Kubilius kalbėjo „susidaręs vaizdą“, kad „norai parduoti akcijas nebėra taip aktyviai diskutuojami šiuo metu“.Pasak Lietuvos premjero, su Lenkijos Vyriausybės vadovu Donaldu Tusku aptarta, kokiais papildomais veiksmais būtų galima padėti kompanijai „Orlen“. Esą vienas iš būdų sumažinti nuostolius bendrovei būtų gauti naftos ne per Būtingės terminalą, bet „Družbos“ vamzdynu. Naftos tiekimą juo Rusija sustabdė netrukus po to, kai Mažeikių įmonę įsigijo Lenkijos bendrovė.

„Raginau Lenkijos pusę pasinaudoti ta aplinkybe, kad atvyksta Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedas ir kad Rusijai būtų pasiūlyta gerėjančių santykių fone užtvirtinti vieną paprastą dalyką – panaikinti politinę „Družbos“ vamzdžio blokadą“,  – pirmadienį pasakojo A.Kubilius.

Jis priminė, kad per pavasarį vykusį susitikimą su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu,šis esą be jokių užuolankų leido suprasti, jog vadinamosios techninės „Družbos“ vamzdžio problemos yra politinės“.

Lietuvos premjeras sakė iš D.Tusko išgirdęs, kad Lenkija nuolat kelia „Družbos“ klausimą Rusijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius