-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos žaliųjų sąjūdis: pastačius Visagino AE pralobs onkologai

Visagino atominės elektrinės šalininkams žadant atgaivą ekonomikai pastačius elektrinę, oponentai protestuoja prieš atominę energetiką ir prašo referendumo.
Protestavo prieš Visagino atominės elektrinės statybą.
Radiacija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Negaliu sutikti su tuo ir visas savo jėgas padėsiu kovai prieš atominę elektrinę visame pasaulyje. Nes yra alternatyvioji energetika“, – „Lietuvos žaliųjų sąjūdžio“ surengtame proteste šūkavo moteris.

Ji kartu su negausia grupele žmonių grupele prieš atominę energetiką pasisakė prie viešbučio, kur vyko konferencija „Naujos galimybės verslui: Visagino atominė elektrinė“. Atominei energetikai nepritariantys žmonės taip pat rinkosi prie Vyriausybės, Baltarusijos ir Rusijos ambasadų.

Lietuvos moterys turi pratintis tarnauti japonams, mokykimės būti geišomis.

„Lietuvos moterys turi pratintis tarnauti japonams, mokykimės būti geišomis“, – sakė moteris, regis, įsitikinusi, kad projektas ne sumažins, bet padidins Lietuvos energetinę priklausomybę.

Nerimą protestuotojams kelia branduolinių atliekų sandėliavimas. „Gerbiamieji, parodykite, kur bus saugomos atominės energetikos atliekos. Kokiame rūsyje jas kaupsime?“ – klausė vienas protestuotojų.

Į protestus šį rytą vilniečiai buvo kviečiami skelbiant akciją „Parduok 3 už 1 kainą“. Į trijų rinkinį įėjo chemoterapijos kursas, plaukų priauginimo procedūra ir kūdikių apsigimimo gydymo kursas.

„Lietuvos žaliųjų sąjūdis“ įsitikinęs, kad atominė elektrinė sukurs energetinę priklausomybę, Visagino AE pagamintos elektros energijos kaina sieks mažiausiai 60 ct už kWh, niekas esą negali garantuoti AE saugumo. Taip pat teigiama, kad panaudoto branduolinio kuro saugojimo problema yra neišspręsta, AE statybos kaina sunkiai prognozuojama, uždaryti AE kainuoja tiek pat, kiek ir pastatyti naują ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius