Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš „Linavos“ prezidento rinkimus – nauji pykčiai

Kai kurie Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ nariai skundžiasi, kad asociacija slepia duomenis apie savo finansinius rezultatus, kurie esą itin prasti. Tuo metu „Linavos“ atstovas spaudai sako, kad tai tik priešrinkiminė kova ir pateikti kaltinimai tikrovės neatitinka.
Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ duomenimis, sekmadienio rytą Terechovo pasienio poste laukė apie 1300 vilkikų, dar maždaug 600 vilkikų stovi Grebnevo pasienio poste.
Lietuvos vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Erlandas Mikėnas, bendrovės „Vedautos autotransportas“ generalinis direktorius ir kandidatas į nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ valdymo organus, išplatino laišką, kuriame išreiškia nerimą dėl „Linavos“ finansinės situacijos.

„Oficialūs šaltiniai informuoja, kad asociacija „Linava“ per pastaruosius metus įkeitė beveik visą savo turtą, įskaitant banko sąskaitas. Apie turto įkeitimą „Linavos“ vadovybė nėra pranešusi nariams, nenurodyta, kas apskritai atsakingas už šiuos sprendimus, ar gautas prezidiumo pritarimas. Neaišku, ką veikia ir už finansinės veiklos kontrolę atsakinga Revizijos komisija. Teismai „Linavos“ kreditorių naudai jau patenkina ir turto areštus“, – teigė E.Mikėnas.

Tuo metu asociacijos „Linava“ atstovas spaudai Gytis Vincevičius 15min.lt sakė, kad tokia tikrovės neatitinkanti informacija viešinama tik siekiant laimėti spalį vyksiančius „Linavos“ valdymo organų rinkimus.

„Tai yra nelabai korektiška rinkiminė retorika“, – teigė „Linavos“ atstovas G.Vincevičius. Visą informaciją asociacijos nariai esą gauna jiems priklausančia tvarka iš Revizijos komisijos arba atsakingo už finansus pareigūno.

„Asociacija yra atidavusi jau ne vieną tokį pareiškimą teismų jurisdikcijai išsiaiškinti. Tai, kad taip neatsakingai yra pareiškiama apie finansinius ir komercinės paslapties turinčius dalykus, tik rodo, kad vyksta nelabai švari rinkiminė kova“, – teigė asociacijos atstovas.

Jo teigimu, vienas iš motyvų, kodėl E.Mikėnas viešai piktinasi „Linavos“ veikla – praeito vežėjų kongreso metu atskleistas faktas, kad E.Mikėnas asociacijai yra skolingas apie 100 tūkst. Lt už padarytus TIR sistemos pažeidimus Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius