-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Loreta Graužinienė: Lietuva neturi dengti Graikijos skolų

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį pareiškė, kad Lietuvos žmonės „neturi dengti graikų skolų“, ir išsakė abejonių, ar Graikijos parlamentas patvirtins reformas, kurias premjeras Aleksis Cipras pažadėjo mainais į finansinę paramą.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Politikės nuomone, graikai „gyvena labai neblogai, bet ne taip daug laiko skiria darbui, kaip skiria Lietuvos žmonės“. Pasak jos, lietuviai, kurių pensijos mažesnės, neturi „subsidijuoti“ graikų.

„Čia yra Graikijos problema, graikai skolinosi ir turėjo galvoti, kai skolinosi. Žvelgiant iš Lietuvos pozicijų, esu įsitikinusi, kad mūsų žmonės neturi dengti graikų skolų“, – interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Darbo partijai atstovaujanti parlamento vadovė sakė „labai abejojanti“, ar Graikijos parlamentas patvirtins reikalaujamas reformas. Pasak L.Graužinienės, jei planas visgi bus priimtas opozicijos balsais, „gali iškilti klausimas dėl vyriausybės likimo ir vėl viskas grįš į pradinį tašką“.

Euro zonos šalių vadovai pirmadienį sutarė su Graikija, kad ši įgyvendins mokesčių ir pensijų reformas mainais už naują finansinę paramą. Euro zona Graikiją svarsto paremti 40-50 mlrd. eurų. Europos šalys taip pat užsimena apie skolos restruktūrizavimą, kuris gali apimti paskolų terminų atidėjimą ir palūkanų įšaldymą, tačiau nesutinka sumažinti nominalios skolos.

Paskola būtų skiriama iš Europos stabilumo mechanizmo. Vasarį Lietuva į šį fondą pervedė 65,44 mln. eurų, o iš viso per penkerius metus į jį perves 327,2 mln. eurų. Sprendimą dėl paramos Graikijoje Lietuvoje priims Vyriausybė. Trečiadienį šiuos siūlymus aptars parlamentiniai komitetai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius