-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lukoil“ nori pirkti „Mažeikių naftą“ (atnaujinta 12.57 val.)

Antradienį pasirodė pranešimų, kad Rusijos naftos bendrovė „Lukoil“ ketina pirkti „Mažeikių naftos“ akcijas, valdomas Lenkijos koncerno „PKN Orlen“.
„Mažeikių nafta“
„Mažeikių nafta“ / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

„PKN Orlen“ generalinis direktorius Jacekas Krawiecas sakė, kad šiuo metu jokios derybos dėl pardavimo nevyksta, Lenkijos dienraštį „Rzeczpospolita“ cituoja naujienų agentūra „Reuters“.

„Žinoma, kad rusus domina galimybės plėstis šiame regione. Tačiau ne mano stilius yra viešai komentuoti verslo susitikimus“, – sakė J.Krawiecas.

Kaip 15min.lt sakė „Mažeikių naftos“ atstovas spaudai Jacekas Janas Komaras, bendrovė apie ketinimus parduoti akcijas nieko nežino. „Niekas su mumis tokia informacija nesidalijo“, – kalbėjo jis.

Tuo tarpu energetikos ministras Algirdas Sekmokas patvirtino, kad kalbų apie „Mažeikių naftos“ akcijų pirkimą buvo ir anksčiau. Pasak ministro, svarbiausia, kad akcijų pardavimas bendrovei „Lukoil“ atitiktų eurointegracinius kriterijus.

Paklaustas, ar įstatymai leidžia „Lukoil“ pirkti „Mažeikių naftos“ akcijas, A.Sekmokas sakė, kad čia reikėtų teisininkų įvertinimo.

„PKN Orlen“ kontrolinį „Mažeikių naftos“ paketą įsigijo 2006 metais. Dabar bendrovei priklauso 90 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų. Likusias ji sutiko nupirkti iš Lietuvos Vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius