Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LVLKA: vartojimo lizingo ir kreditų poreikis šiemet didės

Vartojimo kreditų iki 20 000 Lt ir vartojimo lizingo rinka išlieka stabili, o vartojimo lizingo ir kreditų poreikis šiemet augs. Tokią išvadą „Lietuvos vartojimo lizingo ir kredito asociacijos“ (LVLKA) specialistai padarė išanalizavę vartojimo kreditus bei pirkimo išsimokėtinai paslaugas teikiančių ir bankams priklausančių įmonių naujausius viešai skelbiamus duomenis Asociacija prognozuoja, kad šiais metais pirkimo išsimokėtinai paslaugų ir vartojimo kreditų poreikis didės, tačiau dėl kredito rizikos valdymo politikos ir ekonominės situacijos metiniai rezultatai turėtų išlikti tokie patys kaip ir 2009-aisiais.
Kredito kortelė
Kredito kortelė / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Lizingas

Tarp populiariausių išsimokėtinai įsigyjamų prekių, kaip ir anksčiau, yra buitinė technika, vaizdo ir garso aparatūra, baldai ir kompiuterinė technika. Vidutiniškai prekėms išsimokėtinai pirkti imama suma siekia 1 400 Lt.

„Nors bendras finansų įstaigų portfelis pavasarį mažėjo, tačiau naujai išduotų paskolų rinka buvo šiek tiek pagyvėjusi. Tokį pagyvėjimą lėmė tai, kad žmonės daugiau skolinosi prieš Velykas. Vartojimo kreditų iki 20 000 Lt ir mažmeninio lizingo rinka lieka stabili, tačiau jau antrąjį ketvirtį ji turėtų pradėti augti“, – teigia LVLKA direktorius Pranciškus Gerulis.

LVLKA ir Lietuvos bankų asociacijos statistika rodo, kad vartojimo kreditus iki 20 000 Lt ir vartojimo lizingo paslaugas teikiančių bendrovių – Prancūzijos banko „Societe Generale“ grupei priklausančios „General Financing“, „Snoro lizingo“, „Ūkio banko lizingo“ ir „Šiaulių banko lizingo“ – bendras paslaugų portfelis šių metų kovą siekė 383,384 mln. Lt (vasario mėnesį jis sudarė 390,490 mln. Lt).

Kovo mėnesio duomenimis, didžiausią vartojimo lizingo ir kreditų iki 20 000 Lt paslaugų portfelį, siekiantį 160,4 mln. Lt valdė „General Financing“. „Snoro lizingo“ portfelis kovą sudarė 92,7 mln. Lt., „Ūkio banko lizingo“ – 74 mln. Lt., „Šiaulių banko lizingo“ – 56,2 mln. Lt.

LVLKA direktoriaus P. Gerulio teigimu, turimi duomenys rodo, kad šalies gyventojai vartojimo kreditus ima ir prekes išsimokėtinai perka tiek iš užsienio, tiek iš vietiniams bankams priklausančių finansų įstaigų bei lizingo bendrovių.

„Skolintis norintiems šalies gyventojams svarbu, kad finansų įstaigos siūlytų pirkimo išsimokėtinai paslaugą. Šia paslauga jie pasitiki. Būtent tai ir lemia, kad „General Financing“ pavyksta išlaikyti vieną didžiausių vartojimo kreditų ir pirkimo išsimokėtinai paslaugų.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius