Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 28 /12:34

Maskvos arbitražas nutraukė V.Antonovo bylą prieš Lietuvą

Maskvos arbitražas penktadienį nutraukė 40 mlrd. Rusijos rublių vertės (apie 557 mln. eurų) buvusio bankrutavusio banko „Snoras“ didžiausio akcininko Vladimiro Antonovo inicijuotą bylą prieš Lietuvą.
Vladimiras Antonovas
Vladimiras Antonovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau šią savaitę teismas paskelbė ieškinio nagrinėjimo pertrauką, kad galėtų susipažinti su V.Antonovo nuostata dėl Lietuvos prašymo palikti ieškinį nenagrinėtą arba jo nagrinėjimą nutraukti. V.Antonovo atstovas išreiškė prieštaravimą dėl tokio Lietuvos prašymo.

Lietuva byloje nedalyvavo, pasinaudodama valstybės imunitetu, kurį garantuoja tarptautinė teisė. Lietuvos vyriausybė laikosi pozicijos, kad Maskvos arbitražas neturi jurisdikcijos nagrinėti šios bylos.

Teisingumo ministerija rugpjūčio 12 dieną gavo 557 mln. eurų vertės V.Antonovo ieškinį prieš Lietuvą. Buvęs banko akcininkas Maskvos arbitražo teisme reikalauja iš Lietuvos 40,1 mlrd. rublių: 20,2 mlrd. rublių (281 mln. eurų) už patirtą turtinę žalą bei 19,9 mlrd. rublių (277 mln. eurų) – už žalą verslo reputacijai.

Kitas buvęs „Snoro“ akcininkas Raimondas Baranauskas prieš mėnesį interviu laikraščiui „Lietuvos rytas“ sakė, jog žada sekti V.Antonovo pavyzdžiu ir bylinėtis su Lietuva dėl kompensacijos už banko nacionalizavimą.

Didžiosios Britanijos teismai pernai nusprendė tuo metu Londone gyvenusius V.Antonovą ir R.Baranauską išduoti Lietuvai, tačiau pastarieji iš šios valstybės dingo ir dabar slapstosi Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius